AB gönüllüsü oldu
 
ABLASI ile birlikte 5 yaşında devlet korumasına alınan Serap Yeter, önce Erzurum ardından da Artvin’de yetiştirme yurduna yerleştirildi. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Akdeniz Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazanan Serap Yeter, Erasmus öğrenci değişim programı ile Almanya’da eğitim gördü. Bu sırada sosyal projelerde çalışmak için Avrupa Gönüllü Hizmeti’ne yazılan Yeter, 1 yıl da Macaristan’da yaşadı. Budapeşte’de Genç Rehberler Kuruluşu’nun gençlik lideri olan Yeter’in eğitim azmi bununla da bitmedi. Genç kız, Türkiye’ye döndükten sonra da AB’nin Leonardo programı ile Belçika’da kamu yönetimi eğitimi aldı. İngilizce, Macarca ve Almanca öğrenen Yeter’in bu başarısı üniversite yönetiminin de dikkatini çekti.
 
Mezun olduğu üniversitede işe başladı
 
Üniversitedeki gençlik kulüplerinin kapasitelerinin arttırılmasına yönelik kendi AB projesini yazan Yeter, mezuniyetinin ardından kadrolu olarak işe alındı. Şimdi Akdeniz Üniversitesi AB Gençlik Programları’nın Koordinasyon Sorumlusu olan 24 yaşındaki Serap Yeter, halen sivil toplum kuruluşları ile sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor. Yurtta büyüdüğü için dezavantajlı gruplarla kolay empati kurabilen Yeter, projelerine kendisi gibi imkanı kısıtlı gençleri dahil ediyor. Serap Yeter “O çocukları doğru yönlendirmek istiyorum. Eğittiğimiz gençleri AB ofislerine stajyer olarak yerleştiriyoruz’’ dedi.8AA ANTALYA
 
İMKANLAR KISITLI OLSA DA BAŞARDIM
 
Hayata erken başladık 
 
‘Hayata erken başlamıştık’ diyen Serap Yeter, çocukluğunu şöyle anlattı: “Yurtlarda bize çok iyi bakıldı. Herkes sana oyuncak, yiyecek getiriyor. Hiçbir zaman yokluk içinde olmadık. Cep harçlıklarımız hiç eksik olmazdı. Ancak bu süre içinde en büyük eksiklik yönlendirme. Bu nedenle lisedeyken sosyal hizmet uzmanı olmaya karar verdim. Akdeniz Üniversitesi’ni 8. sırada girmiştim. Ne dershaneye gittim ne özel ders aldım. Ne kadar imkanın kısıtlıysa o kadar tuttuğunu koparıyorsun. Devletin de korumasıyla kendi hayatımızı kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.
stargazete