Şehit uzman çavuş Salih Akyürek için Kocatepe Camii"nde düzenlenen törende devletin zirvesi tam kadro hazır bulunarak, teröre karşı birlik mesajı verildi.

TERÖR örgütü PKK"nın Diyarbakır Lice"de düzenlediği hain saldırı tüm Türkiye"de lanetlenirken, Ankara"daki şehit cenazesinde devletin zirvesi tam kadro hazır bulundu. Şehit dokuz askerden biri olan Uzman Çavuş Salih Akyürek"i Ankara Kocatepe Camii"nde devlet uğurladı. Akyürek"in cenazesine TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, kuvvet komutanları Orgeneral Işık Koşaner, Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Orgeneral Atila Işık katıldı.

TBMM"deki 23 Nisan törenlerinde birbirlerini gördükleri halde tokalaşmayan Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şehit Akyürek"in cenazesinde yan yana geldi. Erdoğan ile Baykal cenazede zoraki bir havada tokalaşmaları dikkat çekti.

Eşi 7 aylık hamileydi

Şehit Piyade Uzman Çavuş İlhami Hardal (33), memleketi Kilis"te yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla gözyaşları arasında toprağa verildi. Cumhuriyet Meydanı"ndaki Canpolat Paşa Camii"ndeki cenaze töreninde anne Hatice Hardal ile diğer yakınları tabuta kapanarak gözyaşı döktü. Şehidin 7 aylık hamile eşi, bir çocuk annesi 28 yaşındaki Seval Hardal, töreni ambulansın içinde doktor kontrolünde izledi. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atılan camide birçok kadın da göğsüne Türk bayrağı astı.

Piyade Er Zeynel Direkçi"nin Gaziantep"teki cenaze töreni için Gaziantep Ulu Cami"de tören düzenlendi. 5 aylık asker ve bekar olan, askere gitmeden önce ise babası kanserden öldüğü için ailesinin geçimini sağlayabilmek için kuruyemişçide çalışan Zeynel Direkçi"nin annesi Sultan Direkçi"nin (52) kendisini sakinleştirmeye çalışanlara "Ben onu nasıl büyüttüm biliyor musunuz?" diye sorması yürekleri burktu.

Kuzuma doymadım

Şehit Erdal Oral için Kars"ın Kağızman İlçesi"nde düzenlenen törende annesi Maile Oral, "Kuzuma doyamadan onu benden aldılar" diye Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin babası Rasim Oral ise geride kalan 5 oğlunu da şehit vermeye hazır olduğunu söyledi.

Damat olacaktın

Şehit Piyade Komando er 21 yaşındaki Miktat Beder"in cenazesi Trabzon"un Arsin İlçesi"nde binlerce kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Annesi Fatma Beder oğlunun tabutuna sarılarak, "Hani damat olacaktın. Beni niye bırakıp gittin? Sen şehit oldun ama peşinden iki askerin daha gelecek" diye ağıtlar yaktı.

Hakkári"de PKK"lıların açtığı ateşte şehit olan Komando Çavuş 21 yaşındaki Olcay Koçak Kars"ın Koçköy Beldesi"nde toprağa verildi.

Elçi saf tuttu

Törende Almanya"nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz da "teröre karşı birlik ve dayanışma göstermek" amacıyla hazır bulundu. Cuntz, diğer devlet adamlarıyla birlikte cenaze namazında saf tuttu.

Son yolculuğa asker selamıyla

Şehit Salih Akyürek"in babası Şuayıp Akyürek cenazede oğluna son görevini yaptı. Şehidin oğlu Anılkan, babasını asker selamıyla uğurlarken, kardeşi Buse"nin de üzüntüsü gözlerinden okunuyordu.

Tabutuna kurban olam Zeynom

ŞEHİT Zeynel Direkçi"nin annesi Sultan Direkçi, oğlunun tabutuna kapanıp "Tabutuna kurban olam Zeynom" diyerek gözyaşı döktü. Lice"de şehit düşen Erdal Oral için Kars"ın Kağızman ilçesinde yapılan törende anne Maile Oral "Kuzum beni bırakma" diye yalvardı. Şehit Uzman Çavuş İlhami Hardal"ın cenaze törenine Kilisli kadınlar Türk bayrakları ve "Hepimiz Mehmet Anasıyız", "Kahrolsun PKK" pankartlarıyla geldi.

Hürriyet