AYDINPOST ÖZEL - 2011 yılı içinde ihaleye çıkartılan ve 400 bin TL'ye ihale edilen kantinin ruhsatsız olarak inşa edildiği ve işletme ruhsatını da henüz almadığı yine iddialar arasında.

Yıkım kararı bulunan eski doğumevi binasına da bitişik vaziyette inşa edilen kantinin fiziki durumu belirsizliğini korurken, Sağlık Müdürlüğü'nün konuyla ilgili raporlara rağmen böyle bir işleyişe göz yumması ise herkesi şoke ediyor.
 
BAŞHEKİM AÇIKLAMA YAPMADI
Ruhsatsız kantin işini ihale eden Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Niyazi Kocakaplan ise konuyla ilgili açıklama yapamayacağnıı bu konuda Sağlık Müdürlüğü'nden olur alması gerektiğini ifade ederek, sorularımızı yanıtsız bıraktı.
 
SAĞLIK İL MÜDÜRÜ BİLGİYİ DOĞRULADI
Aydın Sağlık İl Müdürü Hüsnü Tırpancı da, Aydınpost Editörü Erman Çetin'le yaptığı görüşmede, acil servis girişindeki kantinin ruhsatının bulunmadığı bilgisini doğruladı.
 
Tırpancı, "Kadın doğumevinin yıkılması gündemde dolayısıyla kantin de orada tek başına kalacak. Ruhsatla ilgili sıkıntılar vardı. Geriye dönük olarak bunlar aşılmaya çalışılıyor. İhaleye çıkılırken ruhsat olmadan işlemler gerçekleştirilmiş. Hastane idaresi binayı yaparken bu duruma dikkat edememiş" diye konuştu.
 
CEVAP BEKLEYEN SORULAR?
Ruhsatsız olarak ihaleye çıkarılan kantinle ilgili hastane yetkililerine soruşturma açılacak mı?
2011 yılında faaliyete başlatılan kantin işletmesine bugüne kadar ruhsat açısından gerekli kurumlar niçin denetimlerini yapmadı?
Yaptıysa ne gibi yaptırımlar uygulandı?
Aydın Valiliği'nin bu konuyla ilgili bilgisi var mı?
 
Gelişmeler kamuoyu adına takip etmeye devam edeceğiz.
 
81.20120309101730.jpg