ÇYDD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Ergenekon Soruşturması kapsamında “haksız uygulamalara maruz kalan” Prof. Türkan Saylan"dan devletin özür dilemesini istedi.

ÇYDD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kaboğlu, şöyle konuştu: “Hiç kuşkum yoktur ki ömrünü yaşamanı, bütün etkinliklerini Türkiye"ye adamış, Türk insanın geleceği için özgürlüğü ve mutluluğuna adamış bir kişinin hukuk dışı olaylara bulaşmış görüntüsünün resmen verilmesi, tabiî ki bu ölüm sürecini etkilemiştir. Ama kişiliği o kadar farklı, o kadar kamuya yönelik bir tepkisi var ki; ilk tepkisi uğradığı haksızlığa değil, yakın arkadaşları olmak üzere ÇYDD şubeleri ve yöneticilerine yapılan hukuk dışı müdahale karşısında tepki göstermek olmuştur. Bu başlı başına Türkiye"nin yaşadığı 5-6 içinde bir hukuk skandalıdır ve bunun en iyi tezahürü de ÇYDD"dir.”

El konulan evrakları dün iade edilecekti

Türkan Saylan"ın avukatı Hüseyin Karataş, Saylan"ın evinden polis tarafından el konulan evrakların bir kısmını daha önce aldıklarını söyledi. Karataş, “bir kısmını da bugün (dün) alacaktık” diye konuştu. Polis tarafından alınan evraklar arasında iddia edildiği gibi Saylan"a ait bir günlük olmadığını söyleyen Karataş, “ Türkan hanımın dernek çalışmalarıyla ilgili tuttuğu notlar vardır, ajandalar, basında çıkan bazı yazıları,derlemeler ve gazetecelerde çıkan bazı röportajlar vardır, başka birşey olamaz zaten ” şeklinde konuştu.