Van'ın Çatak İlçesi'nde Pkk'lı teröristler tarafından yaklaşık bir yıl önce kaçırılan Aydınlı polis memuru 28 yaşındaki Nadir Özgen'in kurtarılması için bir grup tarafından imza kampanyası başlatıldı. Nadir Özgen'in Söke'de yaşayan babası Hidayet Özgen, devlet yetkililerinin kendilerini arayıp sormadığını, büyük bir çaresizlik içinde olduklarını belirterek. "Kaçırılan milletvekili olunca hemen girişimler yapılıyor. Oğlumun da aralarında bulunduğu 25 kişi Pkk'nın elinde. Devlet kurtarmak için daha neyi bekliyor?" diye sordu.

Van'ın Çatak İlçesi'nde görev yaparken, terör örgütü Pkk'lılar tarafından 10 Eylül 2011 tarihinde kaçırılan polis memuru 28 yaşındaki Nadir Özgen'in,önümüzdeki Kurban Bayramı'na kadar kurtarılması için bir grup tarafından internet üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

BABANIN SİTEMİ

Yaklaşık 1 yıldır oğullarından haber alamayan polis memurunun Söke İlçesi'ne bağlı Bağarası Beldesi'nde yaşayan babası Hidayet Özgen, buruk bir Bayram geçirdiklerini ifade etti. Baba Özgen şunları söyledi:

"Devlet yetkilileri arayıp sormuyor. Vatandaşlar kampanya başlatmış bundan memnunuz. Büyük bir çaresizlik yaşıyoruz. Oğlumdan hiçbir haber yok, hiçbir gelişme yok. Kaçırıldığı günden beri hiç görüşemedik. Kaçırılan milletvekili olunca her türlü girişim yapılıyor. 'Vekil kurtarılsın' diye herkes seferber oldu. Oğlumun da aralarında bulunduğu 25 kişi Pkk'nın elinde. Devlet kurtarmak için daha neyi bekliyor?"

Oğlunun, Pkk tarafından çekilen görüntülerinin geçen yıl Kurban Bayramı'nın 2'inci gününde internette yayınlandığını hatırlatan Hidayet Özgen, "Ailecek ölüp ölüp diriliyoruz. Büyük bir acı çekiyoruz. Her an kötü bir haber gelir endişesiyle yaşıyoruz" dedi.

MAAŞI ÖDENMİYOR

Anne Müşerref Özgen de yetkililerin ilgisizliğinden dert yanıp, oğlunun maaşını da halen alamadıklarını anlattı.Gözü yaşlı anne, "Yıl oldu rahat bir uyku uyuyamadık. Perişanız, devlet yetkililerinden arayan soran yok. 'Aç mısın, bir derdin var mı, bir sıkıntınız var mı' diyen yok. Çocuğumuz kaderine terk edildi" diye konuştu. (Cem Ulucan)

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png