Mehmet Ağar, MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür'ün iddialarına sert cevap verdi. Eymür'ün kendisini Ergenekon ile ilişkilendirmek istediğini söyleyen Ağar 'Devlet isterse konuşurum' dedi.

Mehmet Ağar, MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Eymür'ün Susurluk ve Ergenekon ile ilgili suçlamalarına sert cevap verdi. Eymür'ün "Topal cinayetinden sonra Ağar'la konuştum. 'Tosunları G. Doğu'ya göndereceğim' dedi" şeklindeki sözlerini değerlendiren Ağar, o dönemdeki faaliyetleriyle ilgili muhatabının MİT olduğunu belirterek 'Devlet isterse konuşurum' dedi.
15 YILDIR NEDEN KONUŞMADIN

Eymür'ün iddialarını "yüz sene evvelki laflar" diye niteleyen Ağar "Bıktık usandık. Bunlar aslı, astarı olmayan şeyler. Bunlar 15 sene önce gündeme geldi hesabı verildi. Bizim siyasette ne söylediklerimiz biliniyor. Bu arkadaşa sorarlar, sen 15 senedir neredeydin?" dedi.

ERGENEKON'A YAMAMAK İSTİYOR

Eymür'ün kendisi tarafından muhatap alınması için çok gayret sarfettiğini kaydeden Ağar, şöyle konuştu: "O arkadaş Ergenekon'dan tanıdığım birisini bulup da bana yamamak için çok özel bir gayret içinde. Kendisini muhatap almam için bunları yapıyor. Ama muhatap almayacağım. Benim bu saçmalıklara verecek bir cevabım yok."

MUHATABIM EYMÜR DEĞİL, MİT

Muhatabının MİT olduğunu söyleyen Mehmet Ağar, devletin Eymür'ün gündeme getirdiği konuları sorması durumunda cevap vereceğini söyledi.

Mehmet Ağar, "Benim muhatabım MİT'tir. Bu şahıslar değil. MİT sorsun cevap vereyim. Devlet sorsun cevap vereyim. Zaten 15 yıldır soruyorlar cevap veriyorum. Ama bu arkadaş bu iddiaları ortaya atıyor ki kendince ben onu muhatap alacağım. Benim faaliyetlerim öyle gizli saklı işler değil. Devlet de bunların hepsinin kaydı vardı. Ama devlet bana sorarsa yine cevap veririm" dedi.



MEHMET EYMÜR'DEN ŞOK İDDİLAR:


'Tosunları Doğu'ya göndereceğiz' dedi

ABD'den döndükten sonra ilk kez Susurluk ve Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bir televizyon programında konuşan MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür'ün iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İşte Eymür'ün açıklamaları:

MEHET AĞAR'A SUÇLAMA: Ömer Lütfi Topal'ın öldürülmesinden sonra Ağar bana 'Bu tosunları Azerbaycan ve Güneydoğu'ya göndereceğiz' demişti. MİT'de çalışan Tarık Ümit'i yine devlet içindeki bir grup İbrahim Şahin'le görüştüreceğiz diye götürdü ve öldürdü. Uyuşturucu kaçakçılarından öldürülmeme karşılığı para alınıyordu. Bu paraların bir kısmı İbrahim Şahin'e gidiyordu

DENİZ FENERİ DAVASI RÖVANŞ: Deniz Feneri operasyonu Ergenekon'un rövanşı. Bugünkü hükümet Ergenekon'un üstüne giderken, sonu Başbakan'a kadar uzanan Deniz Feneri davası, Almanya'dan çıktı.

ERGENEKON SİYASİLERE UZANMALI: Susurluk çetesi işadamlarına 'Sen ölüm listesindesin' deyip para istiyorlardı. Kaza olmasaydı bu grup devleti ve siyaseti ele geçirecekti. O yüzden Ergenekon operasyonu önemli. Ergenekon'da başka gözaltılar olabilir. Bence hakiki bir örgütlenme bu kadar kısır olamaz. Bunun daha geniş olması gerek. Siyasilere de uzanabilir