Belgelere göre örgütün silahlı kanadı HPG maliye birimi kurup köylerden, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı yapan çetelerden gümrük vergisi almış. Son dalgada gözaltına alınan avukatların bürolarından ise esnaf ve işadamlarından toplanan Devrim Vergisi’nin makbuzları çıktı

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen soruşturma kapsamında düzenlenen KCK operasyonlarında terör örgütünün uyuşturucu ve insan ticareti yapan kaçakçılardan gümrük vergisi aldığı belgelendi. Örgütün, HPG Hakurk Komutanlığı (Eyaleti) yazılı mührü vurulan vergilendirme işlemlerinin sadece birinde Diyarbakır’ın bir köyünden 55 bin Euro aldığı belirlendi.

“Esendere Maliye Birimi’ adı altında alınan paraların kaydedildiği mühürlü vergi defteri de ele geçirilen belgeler arasında. HPG mühürlü deftere “Arkadaşın gümrüğünü aldık”, “Esendere Maliye Birimi: Arkadaşın gümrüğü alınmıştır” şeklinde notlar düşülmüş. Bu notların hem kaçakçıya verildiği hem de Arapça ve Latince’nin kullanıldığı vergi defterine kaydedildiği belirlendi. PKK’nın kurduğu vergi sistemine ilişkin itiraflarda bulunan Şervan kod adlı R.D. “Örgüt, vergisini kesin alır. Bazen malların taşınması için yardım eder. Bu da ekstra ücrete tabidir. Örgüt ‘Avrupa vergisi’ de topluyor. Çünkü uyuşturucu Avrupa’ya ulaştığında KCK/PKK malın sahibini çok iyi biliyor” diye ifade verdi.

KANDİL DİŞ KLİNİĞİ

Defterdeki notlardan dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçılarından biri olarak nitelendirilen Cumhur Yakut’un da örgütü kurye veya ortak olarak kullanmaya başladığının anlaşıldığı da belirtildi. Sağ olarak ele geçirilen bir teröristin üzerinden de örgütün Kandil’deki kampında açtığı diş kliniğinin fotoğrafları çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukatların bürosunda yapılan aramalarda ise örgüt adına esnaf ve işadamlarından “Devrim vergisi’ adı altında toplanan paralara ait makbuzlar bulundu. Terör örgütü PKK’nın çatı yapılanması KCK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 42’si avukat 46 şüpheli bugün adliyeye sevk edilecek.

GÜMRÜK TARİFESİ

İşlenmiş uyuşturucuda kilo başına 65 dolar, kokainde 3 bin dolar gümrük alan PKK diğer mallar için de gümrük tarifesi hazırlamış:
İran-Türkiye (Katır başına) 
Mazot ve benzin: 3 dolar 
Şeker: 5 dolar 
Çay: 7 dolar 
Sigara: 7 dolar 
Türkiyeİran (Katır başına) 
Elbise: 7 dolar 
Kozmetik: 7 dolar

HPG NEDİR?

Halk Savunma Güçleri (HPG), KCK yapılanması içisinde silahlı eylemleri organize eden ve gerçekleştiren birim. HPG Komutanlığı 41 kişilik meclis ana karargâh komutanlığı ise 5 kişi tarafından yönetiliyor. HPG Komutanlığı’na bağlı olarak akademiler komutanlığı, öz savunma güçleri, özel kuvvetler ve YJA-STAR (Özgür Kadın Birlikleri) faaliyet gösteriyor. HPG Anakarargâh Komutanları’ndan biri kanlı eylemlerin talimatını vermesiyle bilinen Suriyeli Doktor Bahoz Erdal.

habertürk

691221_80fda119074557d2f80f11a0fee91b15.jpg