Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan"ın Kürt sorunu konusunda açılım söylemi tartışmalara yol açarken, terörist Abdullah Öcalan demokratik barış konusunda umutlu olduğunu belirterek, sorunun çözümü için devlete rapor hazırladığını söyledi

Avukatlarıyla haftalık görüşmesini yapan Öcalan"ın açıklamaları Fırat Haber Ajansı"nda yayımlandı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan"ın, Kürt sorunuyla ilgili bazı gerçekleri gördükleri için çözüm konusunda mesajlar verdiklerini ifade eden Öcalan, şöyle konuştu:

“Demokratik çözüm ve barışın yol haritasını hazırlayacağım. Halkın ve demokratik çevrelerin de görüş ve önerileri temelinde ağustos sonlarında demokratik çözüm ve barış için bir yol haritası açıklayacağım. Ben bu süreçte bunu yapabilecek güçteyim. Bu sürece ciddi katkım olacaktır. Tarihi bir sorumluluktur.”

Kürt sorununun çözümü için 1921 anayasasına bakılmasını isteyen Öcalan, “1921 Anayasasında Kürtler için muhtariyet vardır, bugünkü anlamda bir çeşit demokratik özerkliktir. Ama daha sonra 1925 Şeyh Sait ayaklanmasından sonra geri adım atılıyor. Muhtariyet 1921 anayasasında anayasal bir hüküm olarak var ama 1924 anayasasında yok” dedi.