Ergenekon operasyonlarının ardından sürprizşekilde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Genelkurmay Başkanı Başbuğ Başbakanlık'tan ayrıldı.

Başbakanlık Resmi Konutu'na gelen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Başbuğ, saat 14.15'de Başbakanlık Resmi Konutu'ndan 15.35'de ayrıldı.

Bir saat 20 dakika süren görüşmeden sonra Genelkurmay Başkanı Başbuğ, haftalık olağan görüşmesi için Çankaya Köşkü'ne çıktı.

Erdoğan ile İlker Başbuğ arasından gerçekleşen sürpriz görüşmenin bir bölümüne İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katıldığ öğrenildi.


DÜN GECE ACİL TOPLANMIŞLARDI

Dün yapılan Ergenekon operasyonlarında bazı eski kuvvet komutanları ve muvazzaf subayların gözaltına alınmasından sonra, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ kuvvet komutanları ile gece yarısına kadar süren bir toplantı yapmıştı.

Toplantının ardından herhangi bir açıklama yapmazken, Genelkurmay Başkanlığı'nın haftalık basın brifinginin iptal edildiği açıklandı. TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Genelkurmay Başkanlığınca her hafta düzenlenmekte olan Basın Bilgilendirme Toplantısı, 9 Ocak 2009 tarihinde yapılmayacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi. Ayrıca, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in Giresun ve Trabzon'a bugün yapacağı gezi de iptal edildi.


HABER 7