AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, ilçe ziraat odası başkanları ile bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan Gündoğdu, TMO'nun fındık alımlarına aralıksız devam ettiğini belirtti.

TMO'nun bugüne kadar Ordu'da yaklaşık 25 bin ton, ülke genelinde ise yaklaşık 80 bin ton fındık alımı yaptığını vurgulayan Gündoğdu, “TMO şu anda Ordu'nun her ilçesinde fındık alımı yapıyor. TMO'ya fındığını veren üretici bir hafta sonra parasını alıyor. Kamuoyunda ve sokak enformasyonunda ocak, şubat ayına randevu verildiği iddiaları doğru değildir.

TMO, alım depolarını ve ekip sayısını arttırdığı için en kısa sürede fındık alımını yapıyor. TMO'dan randevu alan üreticinin yüzde 60'ı fındığını götürüyor, yüzde 40'ı götürmüyor. Bu sebeple Kasım ayına randevu alan bir üretici isterse Ekim ayında da fındığını TMO'ya götürebilir” diye konuştu.

Gündoğdu, özel sektörde bazı kesimlerin TMO'nun aldığı fındığı belli bir süre sonra ucuz fiyatla iç piyasaya satmasını beklediğine dikkat çekerek, “Şimdi birileri bekliyor. TMO nasıl olsa fındığı 10 liradan alıyor. Belli bir süre sonra 7-8 liradan satışa çıkarır diye düşünüyor. Hiç kimse boşuna heveslenmesin. TMO aldığı fındığı iç piyasaya satmayacak.

Bugüne kadar ihracatı hep özel firmalar yaptı. Kesin bir karar değil ama yaptığımız görüşmeler sonunda belli bir noktaya geldik. TMO'nun aldığı fındık ya TMO ya da Fiskobirlik üzerinden dış piyasaya ihraç edilecek. Tekeli ortadan kaldırmanın tek yolu budur” açıklamasında bulundu.