CNNTÜRK"te sorularını yanıtlayan Baykal"ın sözleri şöyle:

Bu üslup çok laubali. Yok “Elini öperiz” yok “Ayağına gideriz”. Ben bu tür açıklamalardan son derece rahatsız oluyorum. Hükümetin önemli iki başbakan yardımcısı. Onlara hatırlatmak isterim; bizim devletimiz kimsenin elini öpmez! Onlara da tavsiyem, kimsenin elini öpmesinler. Unutmasınlar devlet el öpmez. Onun, bunun elini öpe öpe buraya geldiler; “sifonu çekmeyin kullanın” diye diye buralara geldiler. Ama artık yapmasınlar. Benim de elimi öpmesinler.

Suçluluk telaşı var

Suçluluk telaşı var. Bu iş yanlış bir iş. Yaptıkları yanlış işin sorumluluğunu paylaşmak istiyorlar. Dolayısıyla da “CHP olmadan, olmaz” diyorlar. Evet, CHP olmadan olmaz; fakat CHP"nin önemini yeni mi keşfettiler? Geldikleri noktada “Gelin birlikte yapalım” diyorlar. Benimle bir süreç götüreceksin, ancak daha kamuoyuna ne yapacağınızı söylemediniz. İmralı"dan defter geldi, ilan edemiyorsun. Neden saklıyorsun?

Ermenistan protokolü

İmzalanan protokol, Türkiye"nin Ermenistan"la arasındaki temel sorunları, bizi tatmin edecek şekilde çözen bir metin değildir. Protokolde dahi yoksa anlaşmada hiç olmaz. Biz sınırı Azerbaycan işgali sonrasında kapatmışız. İnsaf edin, Azerbaycan bizim kardeşimiz. Ermenistan"la dostluk istiyoruz. Ama bizim istediğimiz de BM kararlarıyla da resmileşen, Azerbaycan"da işgalci olduğunu kabul etmen ve gereğini yapman. Bunu istemek neden statükoculuk olsun? / hürriyet