Diyarbakır'da 1971 yılında uçağının düşmesi sonucu şehit olan Aydınlı Hava Pilot Üsteğmen Yüksel Çankaya'nın ailesine şehitlik beratı, 37 yıl sonra verildi.
1971 yılında deneme pilotu olarak görev yaptığı Diyarbakır'da bir görev uçuşu sırasında uçağının düşmesi sonucu şehit olan 24 yaşındaki Hava Pilot Üsteğmen Yüksel Çankaya'nın Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan ailesine 37 yıl sonra şehitlik beratı verildi. Geçen yıl başlattığı girişimlerin ardından şehitlik beratını şehidin ağabeyi Erdoğan Çankaya'ya teslim eden Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, "Bu olay üzerimize vazife olan ve gecikmiş de olsa tamamlanan, büyük onur duyduğum kutsal bir
vazifeydi. Siz kardeşinizi bu vatana, bu topraklara bizim için, milletimiz için feda ettiniz. Gecikmeli bir işin ifası olan bu olay yerine getirildi. Şehidimiz unutulmayacak, bundan sonra da mülki idare amirleri olarak bizler bayramlarda ve özel günlerde sizleri yalnız bırakmayacağız. Bu güne kadar kayıtlarda olmayan ilk şehidimiz, diğer 7 şehidimizle birlikte Bozdoğan'ın kalbinde olacak. Şehidimizin ismi bir parkımıza veya caddemize verilerek sonsuza dek yaşatılacak" dedi.
"Biz şehidimizi kalbimize gömmüştük. Devletimiz tarafından hatırlanması ve onure edilmesi bizleri çok mutlu etti" diyen şehit ağabeyi Erdoğan Çankaya ise, "Allah tüm şehitlerimizi, gazilerimizi yüce makamına kabul etsin. Ben kardeşimi kalbime gömmüştüm. Sizin vefakar davranışınız bizleri fevkalade mutlu etti. Onun üzüntüsü geçti ancak iyi bildiğimiz ve yaşadığımız bu üzüntü terör şehitlerimizin artması ile tekrar alevlendi. Teröre şehit verdiğimiz gencecik evlatlarımızın ailelerine başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum" diye konuştu.