Halilağa Mahallesi’nde oturan Pakize- Cemil Örgün çifti, kirada oturdukları müstakil evleri hasar görünce, kızları Öznur ve 1 yaşındaki ikiz kızları Ceylin ve Ecrin ile birlikte kendi imkanlarıyla kurdukları naylon barakada kalmaya başladılar. 
 
Yağmur, kar ve soğuk havaya dayanıksız olan naylon barakada kalan ailenin büyük kızı Öznur, 14 Kasım’da rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede yetersiz beslenme, aşırı sıvı kaybı ve soğuktan öldü. 
 
İSTANBUL’A GÖNDERİLDİ 
Büyük kızların ölümüyle yıkılan ve ikiz kızları ise kaldıkları çadır barakadaki şartlar nedeniyle rahatsızlanmalarıyla zor günler geçiren Pakize- Cemil Örgün, çiftine devlet sahip çıktı. Van Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatıyla aileyle görüşen yetkililer, Örgün ailesinin barınma sorununu çözdü. Pakize- Cemile Örgün çifti ikiz kızları Ceylin ve Ecrin ile birlikte valilik tarafından barınmaları için, kamu kurumlarının sosyal tesislerinde kalmaları için bugün İstanbul’a gönderildi. Örgün ailesinin, valilik tarafından Ağustos ayının sonuna kadar yapılacak kalıcı konuta yerleştirileceği de öğrenildi. 
 
TÜRKİYE’NİN 4 TARAFINDAN YARDIM ELLİ 
Bu arada Öznur Örgün’ün ölümünün basında yeralmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanından, yurt dışından yaşayan gurbetçilerden aileye büyük destek geldi. Gün boyunca aileye telefonla ulaşan hayırseverler, imkan dahilinde aileye yardımda bulunmak istediklerini illettiler. Ayrıca çok sayıda milletvekili de aileyi arayarak başsağlığı dileğinde bulundu. Bazı milletvekillerin aileye kışı geçirmeleri için evlerini tahsis etme teklifinde bulunduğu öğrenildi. 
 
DEVLET GEÇ KALDI 
Anne Pakize Örgün, Türkiye’nin dört bir yanından kendilerine destek telefonlarının geldiğini belirterek, "Herkese çok teşekkür ediyorum. Edirne’den Kars’a, Trabzon’dan Antalya’ya İzmir’den Diyarbakır’a her ilden insanlar arayıp yardımcı olmak istediklerini illettiler. Hepsine şükranlarımızı sunuyorum" dedi. Büyük kızının ölümüyle yıkıldıklarını kaydeden anne Pakize Örgün, "Depremde evimiz yıkıldı. Eğer devlet o gün bize sahip çıksaydı bugün kızım belki ölmeyecekti. Ancak yine de herkese teşekkürler. En azında artık ikiz kızlarımın soğuktan, açlıktan ölmeyeceğini biliyorum. Eğer burada kalmış olsaydık hepimiz soğuktan ölecektik" diye konuştu. 
 
EL SALLAYARAK AYRILDILAR 
İstanbul’a Valilik tarafından gönderilen aile otobüse binerken Örgün ailesi el sallayarak kentten ayrıldı. Ayrılma sırasında anne Pakize ile baba Cemil Örgün duygulu anlar yaşadı. Gözleri yaşaran anne Pakize Örgün, "Burası benim memlekim. Van’ı çok seviyorum. Şu an çaresizlikten gidiyoruz ama en kısa zamanda tekrar buraya döneceğim" dedi. (dha)