Joffe filminde İspanya İç Savaşı'nda yaşanan dramatik bir hikayeyi beyazperdeye aktarıyor.  The Mission (Misyon ) ve The Killing Fields (Ölüm Tarlaları) filmleriyle iki kez Oscar'a aday gösterilen Roland Joffe, Devlerin Günahı'nda İspanya İç Savaşı'nda yaşananlara perde aralıyor.  
 
Biyografi-dram türündeki ABD, Arjantin ve İspanya ortak yapımı filmde, Charlie Cox, Wes Bentley, Dougray Scott, Unax Ugalde ve Olga Kurylenko rol alıyor.  Filmde, 1982 yılında İspanya'yı ziyaret ettiğinde Katolik grup Opus Dei'ye ait bir kitap hakkında araştırma yapan Londralı gazeteci Robert, acılı bir hikaye ile karşılaşır. Hikaye, 20. yüzyılın başlarında çocukluk arkadaşı Manolo ve Josemaria'nın yollarının ayrılmasıyla başlar. 
 
İDEALİST GENÇLER
 
Josemaria'nın ailesi trajik bir şekilde ölünce kilise tarafından yetiştirilir ve genç bir papaz olur. Manolo ise soğuk karakterli zengin bir endüstri devinin oğludur. İspanya'nın iç savaş ile ikiye bölündüğü günlerde Manolo Nasyonalistler ile birlik olur ve Cumhuriyetçilerin içine bir ajan olarak sızar. Ajanlık yaptığı bu iki taraflı hayatında genç ve güzel bir Macar olan İldiko'ya duyduğu derin aşk ve kıskançlık her şeyi daha da karmaşık hale getirecektir. İldiko ise cumhuriyetçilerin cesur lideri Oriol ile aşk yaşamaktadır. Bu sırada Madrid'de bir yerlerde genç rahip Josemaria bir grup idealist genci bir araya getirmiştir. Cumhuriyetçi çeteler kiliseleri ateşe verip, sokaklarda rahipleri vurmaya başlar. Bu zor günler, aynı zamanda yolların da kesişeceği günler olur.
 
Devlerin Günahı
 
Yönetmen: Roland Joffe
 
Oyuncular: Wes Bentley, Charlie Cox, Olga Kurylenko