Komutanlar yeni görevlerine atanır atanmaz göreve başladılar
 
Birçok ilkin yaşandığı Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) ardından yılların askeri geleneği de yerine getirilemeyecek. Emekli olanların yerlerine gelen komutanlara yapılan devir-teslim törenleri bu yıl yapılamayacak.
 
Şura toplantılarından önce temmuz ayının sonunda genelkurmay başkanı ile üç kuvvet komutanının erken emeklilik istemeleri nedeniyle her yıl ağustos ayının sonuna doğru yapılan devir-teslim törenleri gerçekleştirilemeyecek. İki yıl görev süresi olmasına rağmen erken emekli olan Işık Koşaner ile emekli Oramiral Eşref Yiğit Uğur ile emekli orgeneral Hasan Aksay devirlerini yapmadan yeni komutanlar görevlerine başladı. Sadece Kara Kuvvetleri eski Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Necdet Özel'e YAŞ öncesi toplantılara Genelkurmay Başkanvekili olarak girebilmesi için devir yapmıştı. Bu devir işlemi de program düzenlenmeden, Karargah içinde yapılan bir devir şeklinde oldu. Böylece yıllar sonra komuta kademesi devir teslim töreni olmayan bir Ağustos ayı yaşanmış olacak.
 
SENEYE ATAMA YOK
 
Bu yılki YAŞ'ta komuta kademesinin tamamı değişti. Genelkurmay Başkanı, üç kuvvet komutanı ve jandarma genel komutanlıkları el değiştirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 4 yıl bu görevde kalacak. Göreve yeni atanan Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ise 2 yıl görev yapacak. Bu nedenle 2012 YAŞ toplantısında erken emeklilik, ölüm gibi sürpriz gelişmeler olmazsa bir atama görevi yapılmayacak.
yenişafak