Kuşadası"ndaki tartışmalı Şoförler Odası seçimlerinden sonra yeni bir gelişme daha yaşandı ve açtığı davayı kazanan eski Başkan Hüsnü Öten yeniden Kuşadası Şoförler Odası Başkanı oldu. Hüsnü Öten, Kuşadası Şoförler Odası"ndaki devir teslim töreninde Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit"in nezaretinde Erol Soysal"dan yönetimi ve evrakları tutanakla devraldı.
Bilindiği gibi, Hüsnü Öten, Erol Soysal ve Nuri Cihan Şentürk"ün aday olduğu Kuşadası Şoförler Odası"nın 21 Mart 2010 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda, oyların çoğunluğunu alan Hüsnü Öten seçimi kazanmıştı. Ancak Erol Soysal, seçime gelmeyen kişilerin oy kullandığı gerekçesiyle seçimin iptal edilmesi için İçişleri Bakanlığı"na başvurmuş ve başvuru kabul edilerek ilk seçim iptal edilmiş ve yeni seçim yapılması istenmişti.
Alınan seçim kararı üzerine bu kez Nuri Cihan Şentürk ile birleşen Erol Soysal, 4 Temmuz 2010 tarihinde yapılan Hüsnü Öten"e karşı bu kez seçimi kazanmış ve Şoförler Odası Başkanı olmuştu. Ancak bu süreçte boş durmayan Hüsnü Öten, mahkemeye başvurarak iptal edilen ilk seçimde hükümet komseri bulunduğu için sahte oy kullanılmış olamayacağını öne sürerek, seçimin geçerli sayılmasını, yapılan ikinci seçiminse iptal edilmesini istedi. Hüsnü Öten"i haklı bulan mahkeme, ilk seçimi geçerli saydı ve Hüsnü Öten yeniden Kuşadası Şoförler Odası Başkanı oldu.
Mahkeme kararının kesinleşmesi üzerine Kuşadası"na gelen Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit nezaretinde devir teslim gerçekleşti. Tüm resmi evraklar tutarakla teslim alınırken, yönetimi Hüsnü Öten"e devreden eski başkan Erol Soysal, hukuka saygılı olduklarını ve hukukun gereğini yerine getirdiklerini belirterek, “Önemli olan Kuşadası şoför esnafı için hep birlikte çaba göstermektir” dedi. Kuşadası Şoförler Odası olarak başbakan ile görüşme yapılması konusunu hatırlatan Hüsnü Öten"e birlikte görüşmeyi öneren Erol Soysal, sorunun çözümü için birlikte mücadele verebileceklerini söyledi. Bu teklife sevindiklerini ve birlikte bu sorunun çözümünü sağlayacaklarına inandıklarını ifade eden Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, taksicilerimizin il dışına bıraktığı yolcuyu geri getirememesi ile ilgili sorunun çözümü için Erol Soysal ile birlikte gidip, iki başkan başbakan Erdoğan ile görüşeceklerini söyledi.