İncirliova Deveciler Derneği Başkanı Aytekin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, develerin tüyünden etinden ve sütünden yararlanılan hayvanlar olduğunu anlattı. 
     Deve sütü hakkında çok fazla bilgi sahibi olunmadığını, ancak özellikle belirli hastalıkların tedavi sürecinde fayda sağladığı için pahalı olmasına rağmen kendilerinden deve sütü talep eden sürekli müşterilerinin bulunduğunu belirten Kaya, şu bilgileri verdi: 
     ''İstanbul, Ankara, Beypazarı, Bursa, Susurluk, İzmir, Diyarbakır, Adapazarı, Batman'da sabit müşterilerim var. Develer bir sağımda 1,5 kilo süt veriyor. Kilosu 50 liraya kadar alıcı bulunuyor. Çiftliğimdeki 30 deveden ayda 300-350 kilo süt elde edip satıyorum. Damar tıkanıklarının açılmasına, safra kesesinin düzenli çalışmasını katkı sağladığı için deve sütü talep ediliyor, ancak ülkemizde çok fazla bilinmiyor. Bu yıl yapılacak deve güreşlerinde deve sütünün faydalarına ilişkin bilgilerin yer aldığı broşürleri vatandaşlara dağıtacağız.'' 
     Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadık Büyükyörük de AA muhabirine yaptığı açıklamada, deve sütünün insan vücuduna faydalı olduğunu belirtti. 
     Deve sütünde laktoz oranının yüzde 4,8 olduğunu anlatan Büyükyörük, enzim ve sindirim zorluğu çeken hastalara deve sütünün önerilebileceğini ifade etti.