Kış aylarının gelmesiyle birlikte Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinin farklı il ve ilçelerinde devam eden deve güreşi şenliklerinde; geçtiğimiz hafta Kuşadası ve Nazilli"de aynı gün yapılan güreşlerin ardından, bu hafta sonu güreş severler Aydın merkez Işıklı köyü arenasında buluştu. Aydın Belediyesi"nin de desteği ile gerçekleşen Işıklı Köyü Deve Güreşi Şenlikleri renkli görüntülere sahne olurken; güreşleri başta Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olmak üzere binlerce güreş sever izledi.

Işıklı köyü yakınlarında inşa edilen güreş arenasında düzenlenen güreşlere Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesindeki birçok farklı ilden gelen yaklaşık 160 pehlivan deve katıldı. Develerin kıran kırana mücadele ettiği güreşlerde, binlerce deve ve güreş sever unutulmaz bir hafta sonu yaşadı. Havanın da güzel olması nedeniyle vatandaşlar hem piknik yaptı, hem de sabahtan akşama kadar güreşen 75 çift devenin müsabakalarını izledi.

Işıklı deve güreşlerinde de bugüne kadar gerçekleşen güreşlerde olduğu gibi rakiplerinden korkup kaçan develer, izleyicilerin üzerine doğru kaçınca heyecanlı anlar yaşandı. Baş güreşlerinin yapıldığı sırada hırsını alamayarak protokol tribününe doğru güreşmeye devam eden develerin biranda seyircilerin arasına dalmasıyla, korkuya kapılan seyirciler panik içerisinde kaçışmaya başladı. Heyecanlı develer sahadaki görevliler tarafından uzaklaştırırken, saha kaybettiği güreşin ardından dışarıya kaçmaya çalışan bir deve de izleyicileri korkuttu. Güreşlerde pehlivan develer kadar develeri ayırmakla görevli urgancılar da ter döktü. Zaman zaman birbirlerini kilitleyen birer tonluk develeri ayırmak için onlarca urgancı uzun süre uğraştı.

DEVE SAHİPLERİ TARTIŞTI

Üç ayrı bölgeden 250 pehlivan devenin kıyasıya güreştiği güreşlerde zaman zaman deve sahipleri arasında da tartışmalar yaşandı. Sonu beğenmeyen ve devesine haksızlık yapıldığını ileri süren deve sahipleri, değerlendirmeyi yapan jüri üyeleri ve birbirleriyle tartıştı. Yaşanan ufak tartışmalar görevlilerin araya girmesiyle büyümeden yatıştırılarak, tartışmalar tatlıya başlandı.

KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Işıklı Köyü Deve Güreşi Şenlikleri"nde de her zaman olduğu gibi en renkli görüntüler baş güreşlerinde ortaya çıktı. Güreş severlerin merakla beklediği ve en heyecanlı sahnelerin yaşandığı baş güreşlerinden olan Aydın Valiliği Kupası"nda Söke"den "Savarona" ile Çanakkale"nin Ezine ilçesinden "Saygın" isimli devler karşı karşıya gelirken; Aydın Belediyesi Kupası ise Köşk"ten "Gürbey" ile Bodrum"dan "Barkan" isimli develerin güreşine sahne oldu.
Oldukça çekişmeli geçen ve arenada uzun süre devam eden güreşlerin sonunda Aydın Valiliği Kupasını kazanan Savarona ve Aydın Belediyesi Kupasını kazanan Barkan"a kupaları Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından verildi.
Işıklı köyü arenasında birbirinden heyecanlı 75 ayrı güreşe sahne olan ve binlerce güreş severin izlediği müsabakalar, akşam saatlerine kadar devam etti.