Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği işbirliğiyle bu yıl 10. kez gerçekleştirilecek olan “ Kuşadası Deve Güreşleri Şenliği “ halı gecesiyle başladı. Kuştur mevkiinde deve güreşleri için özel olarak yaptırılan Arena"da düzenlenecek güreşleri on binin üzerinde kişinin izlemesi bekleniyor.
Deve güreşleri geleneği nedeniyle güreşlerden bir gün önce düzenlenen halı gecesi ise Kuşadası Belediyesi Düğün Salonu"nda gerçekleştirildi. Develerin şehir merkezindeki kortejinin ardından, tüm deve sahipleri ile aralarında Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar ve Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Erol Soysal"ın da bulunduğu davetliler halı gecesinde buluştu. Büyük ilgi gören halı gecesinde, çeşitli eğlence gösterilerinin ardından, güreşlerin simgesi halı açık artırmayla satıldı.
Bu yıl 10. kez gerçekleştirilecek olan Kuşadası Deve Güreşleri Şenliği"nde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinin en tanınmış 100"e yakın devesi karşı karşıya gelecek. Başpehlivan develerin güreşlerinde kazanan deve sahiplerine Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Şoförler Odası, Kuşadası Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği adına şampiyonluk kupaları verilecek.