İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde sahibinin kardeşini öldüren ''Alemşah'' adlı deveye, kuduz şüphesiyle 10 gündür uygulanan karantina süresi sona erdi. Alemşah'ın, sahibinin isteğiyle kesim için Aydın'a gönderileceği öğrenildi.

Armutlu beldesindeki deve güreşleri için hazırlanırken sahibi Bülent Durmaz'ın kardeşi Ahmet Durmaz'ı ısırarak öldürdükten sonra Kemalpaşa Tarım Müdürlüğü ve Armutlu Belediyesince kuduz şüphesiyle karantinaya alınan ''Alemşah'', süreyi sağlıklı şekilde doldurdu. Bülent Durmaz'ın bakımını eski sahibi Hasan Akman'a devrettiği Alemşah'la ilgili kuduz karantinası kaldırıldı.

"DAYAK YEDİĞİ İÇİN KIZGINDI"
Devenin eski sahibi Hasan Akman, Kemalpaşa Tarım Müdürlüğü teknik elemanları tarafından gerçekleştirilen incelemelerde, Alemşah'ta herhangi bir hastalığa rastlanmadığını ifade ederek, ''(Bana bir şey yapmaz) demek olmaz. Neticede bu bir hayvan. Bu mevsimde aşırı kızgın. Bu hayvanın bundan önce de katil olmasının sebebi, dayak yemesiydi'' dedi.

Alemşah'ın gelecek hafta kesim için Aydın'a götürüleceğini kaydeden Akman, deveyi güreş için satın almak isteyenlerin bulunduğunu, ancak sahibi Bülent Durmaz'ın bunu kesinlikle düşünmediğini belirtti. Akman, ''Sahibi, (Benim içim yandı, bir başkasının yanmasın) diyor. Kesmek isteyenler de var. Ama o bizzat kesildiğini görmeyi tercih ediyor'' dedi.

Aydın'da 2006'da sahibi Sezai Aslan'ı kafasından ısırarak öldüren deve, geçen yıl Çanakkale'nin Ezine ilçesinde yaşayan Bülent Durmaz tarafından satın alınmış ve ''Aslan Daylak'' olan adı, ''Alemşah'' olarak değiştirilmişti. Bülent Durmaz'ın kardeşi Ahmet Durmaz, İzmir ve Aydın'daki deve güreşlerine hazırlamak için Armutlu'ya getirdiği Alemşah tarafından 3 Ocak'ta öldürülmüş olarak bulunmuştu.

GAZETEPORT