ADANA’da trafo ve makine motoru imalatı yapan Serdar Çelik, işyerinin bulunduğu sokağa dev pervaneli vantilatör yerleştirip hem çalışanlarını hem de komşu esnafı serinletmeye başladı.

Merkez Seyhan İlçesi Karasoku Mahallesi’nde bunaltıcı sıcakta oruç tutan çalışanlarını serinletmek için çare arayan Serdar Çelik, imalatını yaptığı dev vantilatöre soğuk su devirdaim sistemi de ekleyerek yaklaşık 100 metre uzunluğundaki sokakta ortam sıcaklığını 5- 6 derece düşürmeyi sağladı.

Serdar Çelik, vantilatörün saatte 15 kilometre hızla rüzgar estirdiğini söyledi. Çelik, "Açık alanda çalışan personelimizin performansı yaz aylarında düşüyordu. Ramazan nedeniyle sıcak ve oruç birleşince bu sıkıntı daha da arttı. Ben de dev vantilatörün arkasına soğuk su devridaim sistemi monte ettirdim. Komşu esnafın da yararlanması için vantilatörü sokağa taşıdım. Hep birlikte terlemeden çalışıyoruz" dedi.

Yaz aylarında buzdolabıyla soğuk su sebilinin yaygın olduğu Adana’da ilk kez vantilatör sebiliyle serinleyen Karasoku esnafı da dev vantilatörün adını ’Seb-Van’ takıp, Serdar Çelik’e teşekkür etti.

Adana’da restoran bahçelerinde de son yıllarda yaklaşık 1 metre çapında vantilatörler ile serinletme yapılmaya başlandı.