Endonezya"da Komodor ejderi adı verilen dev bir kertenkele türünün saldırısına uğrayan bir park bekçisi canını zor kurtardı.

Endonezya"ya bağlı Komodor Adası"nda gerçekleşen olayda, Marcelinus Subanghadir isimli park bekçisi yaşadığı barakanın bahçesinde iki metre uzunluğundaki kertenkelenin saldırısına uğradı.

Associated Press haber ajansına konuşan Komodo Ulusal Park yöneticisi Tamen Sitorus, Subanghadir"in çığlık sesleri üzerine diğer bekçilerin koşarak olay yerine geldiğini söyledi. Ancak bekçi arkadaşları, talihsiz adamın düştüğü durumu görünce gözlerine inanamadı.

Sitorus"un ifadesine göre, bekçiler, Subanghadir"în bir bacağını ağzıyla kavramış ve dişlerini geçirmiş olan Komodor ejderine tahta sopalarla vurmaya başladı ve 34 yaşındaki adamı dev sürüngenden kurtardı.

Vücudunda derin yaralar açılan Subanghadir"in Bali"deki bir hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Vahşi doğada yaşayan Komodor ejderleri, dünya üzerinde sadece Endonezya"nın Komodor, Padar ve Rinca adalarında yaşıyor. Sayıları 4 bini aşmayan ve dünyanın en büyük kertenkele türü olan Komodor ejderlerinin boyları üç metreyi geçebiliyor.

Komodor Adası"nda 2007 yılında bir Komodor ejderinin saldırısına uğrayan sekiz yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmişti.

Hürriyet