Milliler, Ersan-Ender ikilisinin 33 sayısıyla Bulgarlar"ı 28 sayı farkla devirdi. İki farklı takımla üst üste iki maç oynamak kolay değildi. İlki Polonya"ya gard fakiri olarak gelen Litvanya"ydı. Dün ise delilercesine hızlı oyanamayı benimseyen İsrailli koç Pini Gershon tarzı kısa oyuncuların domine ettiği Bulgarlar"la karşı karşıya geldik. İki günde tam bir kültür şoku anlayacağınız...

"ANTİ BULGARİSTAN"

ANCAK beklenen tempodan çok uzaktaydı Bulgarlar... İstekli başladılar ama hem yorgundular hem de ilk maçta alınan mağlubiyet anlaşılan şevklerini kırmıştı. Bir de yapılarına çok ters geldik. Daha sert savunma yapıyorduk, daha uzunduk ama yavaş değildik, daha fazla eşleşme sorunu yaşatıyorduk, bir de değişken savunmalarına -bir pozisyon alan, diğerin de adam adama savunma yapıyorlardı.- şut sokabilen çok yönlü bir takımdık. Özellikle Ersan 4 numara oynadığında. Özetle "Anti-Pini Gershon" takımıydık.

ERSAN yine harika başladı maça ilk çeyreğe: 10 sayı, 5 ribaunt... Bulgaristan"ı ise devşirmesi Rowland ayakta tutmaya çalıştı. 7-8 saniyede sonlanan hücumlarla 6 sayı attı ABD"li oyuncu. Hevesi kalmış son Bulgar da Ersan çeyreğin sonunda yaptığı blokla püskürttü ve ilk 10 dakikada 9 farkla bitti: 24-15.
Türkiye - Bulgaristan

Foto galeri için tıklayın

BULGARLAR"IN aksine tempo yapan taraf bizdik. Kerem ile Ender birlikte oynadığında kazanılan ivme ikinci çeyrekte Komşu"yu paramparça etti. 29 attık 10 dakikada 13 yedik. Ersan atmaya devam etti. Üstüne Kerem çaldı, Ender 3 üçlükle Bulgarlar"ı katladı: 44-21. Devrenin sonunu da Oğuz getirdi ve soyunma odasına 25 sayı farkla gittik: 53-28.

3. ÇEYREKTE 29 YEDİK

ÜÇÜNCÜ çeyrekte Bulgaristan"ın istediği oyunun tehlikesini gördük. Biraz rehavet biraz disiplinsizlik. Sonuç: 9-0"lık seriyle biten periyotta 24 sayı yedik ve fark 20"ye indi: 72-52. Son çeyrekte ciddiyete dönen Milliler maçı 28 sayı farkla kazanıp ilk iki günün en farklı galibiyetini elde etti.

DEVLER"İN bir tanesine; Ender Aslan"a ayrı parantez açmak lazım. Matrix"teki "Neo" gibi. Turnuvadan önce kırmızı hapı aldı ve takımın kurtarıcısı rolüne büründü. Dün de müthiş performansını tekrarlayarak ikinci karşılaşmada 17 sayı, 2 asistle oynadı: "Ender Reloaded". Daha da önemlisi iki maçta hiç top kaybı yapmadı.

EUROBASKET 2009"a harika başlangıç yapsak da ilk iki günkü rakiplerimiz Litvanya ve Bulgaristan bol kusurlu takımlardı. Bugünkü ev sahibi Polonya ise diri, atmosferi lehine kullanan bir takım. Ancak sınırlı rotasyonları var. Maçın her anında sert kalabilirsek 3"te 3 ile Lodz"a gideriz. Ne diyelim? Elde var iki. Neden üç olmasın?

Devler kafaya koydu, ev sahibini yenecek

BULGARİSTAN maçında 16 sayı atan Ersan maç sonunda şunları söyledi: “Çok güzel maç oldu. Hedefimiz gruptan 1. çıkmaktı. Bunun için son bir adım kaldı. Aynı konsantrasyonu devam ettirmemiz lazım. Alan savunmasına karşı iyi şutlar soktuk. Sonuçta ev sahibiyle oynayacağız. Onlardan daha iyi mücadele edip lider olarak üst tura avantajlı çıkmak istiyoruz.”

İLK iki mücadelede harika performans ortaya koyan Ender Aslan ise “Düne (önceki güne) göre rakibin alan savunma yapması kontağı azalttı. Kerem ile aynı anda oynayınca çok rahatlıyorum. Bomboş şutlar buldum onun sayesinde. Gruptan birinci çıkmak için buraya geldik. Polonya maçı en zor maçımız olacak. Tempolu bir takımız geniş bir kadroyla oynuyoruz. Onlara göre daha avantajlıyız.

SERT savunma yapmazsanız, birlikte oynamazsanız bu tarz turnuvalarda sonuç alamazsınız. Kazanmak için tek şansımız savaşmaktı. Bunu yaptık şimdiye kadar...” ifadelerini kullandı.VATAN