Kendisinin o dönem parti teşkilat başkanı olduğunu hatırlatan Destici, kendilerine böyle bir duyumun gelmediğini açıkladı.
BBP Genel Başkanı Destici, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu(MKYK) öncesi bir basın toplantısı düzenledi. MKYK'da gündeme gelecek konuları açıklayan Destici, ayrıca 25 Mart-31 Mart tarihleri arasındaki süreyi 3. Muhsin Yazıcıoğlu Haftası olarak belirlediklerini söyledi. Bu tarihler arasında Türkiye’de il ve ilçe teşkilatları öncülüğünde Avrupa’da Avrupa Türk Birliği öncülüğünde birçok etkinlik yapacaklarını bildirdi. Etkinliğin 25 Mart Pazar günü saat 10.30’da Tacettin Dergahı'nda Yazıcıoğlu’nun kabri başındaki anma töreni ile başlayacağını kaydeden Destici, aynı gün Ankara’da saat 14.00’te ‘Muhsin Yazıcıoğlu’ adlı bir sempozyum düzenleneceğini belirtti.
Destici, MKYK toplantısından önce basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bazı gazetelerde yer alan 'Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası olmadan önce verdiği Kur’an kursları ile ilgili kanun teklifi yüzünden partinin kapatılacağı' ile ilgili haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Kanun teklifinin Yazıcıoğlu’nun ölümünden bir ay önce verildiğini hatırlatan BBP Genel Başkanı Destici, “O iddiayı doğru bulmuyorum. Muhsin Başkan’ın vefatından kısa bir süre önce verilmişti. Ben o dönemde parti teşkilatı başkanıydım. Hiç böyle bir duyum almadım.” dedi. Kur’an kursları ile ilgili kanunun, Yazıcıoğlu’nun verdiği kanun teklifine yakın şekilde zaten kanunlaştığını hatırlatan Destici, böyle bir iddianın gerçek olması durumunda kanun teklifi verenin değil, kanunu çıkartanlar hakkında kapatma davası açılması gerektiğini ifade etti.