Destici, Gaziantep il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kentteki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Normal bir terör örgütüyle değil ''emperyalist küresel güçlerin maşası bir terör örgütüyle'' karşı karşıya olunduğunu ifade eden Destici, ''Bunun siyasi uzantıları da aynı, medyadaki kalemşörleri de aynı. Hepsi aynı emperyalist güçlerin maşası ve tek hedefleri var, Türk milletini bölmek, Türk devletini zayıflatmak ve emperyalist küresel güçlerin buradaki çıkarlarının rahat şekilde yerine gelmesini sağlamak'' dedi.
Yıllardır terör örgütüyle gerektiği şekilde mücadele edilmediğini, bazı şeylerin acı tecrübelerden sonra siyasi partiler ve hükümet tarafından fark edildiğini savunan Destici, şunları kaydetti:
''Halbuki bunlar yaşanmadan önce biz ısrarla uyardık. Bugüne kadar sadece güvenlik boyutuyla ilgili tedbirler önermedik. Bugün Meclis Başkanı'nın da önerdiği, bizim 6 yıldır söylediğimiz hukuki birtakım tedbirlerin yerine getirilmesi, bunların başında idam cezasının geri gelmesi var. Bunların başında dokunulmazlıkların sınırlandırılması veya terör örgütünün üyesi olan veya terör örgütüne destek veren milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması. Biz bunu bugün söylemiyoruz. Ama illa bunun yapılması için BDP'lilerin, PKK'lıların o teröristlerle sarmaş dolaş fotoğraflarının millet tarafından görülmesi mi gerekiyordu? Bunlar zaten birler. Bu kamuoyuna yansıyınca, milletin tepkisi oluşunca mı meclisimizin veya siyasi partilerin aklı başına gelmektedir?''
Öğretmen ve imam kadrosunun gözden geçirilmesi taleplerini dile getiren Destici, bunların içinde PKK'ya çalışanlar olduğunu öne sürdü. PKK'nın önce finans kaynaklarının kesilmesi gerektiğine işaret eden Mustafa Destici, güvenlik, hukuki, eğitim, bireysel hak ve özgürlükler, demokrasi ve refah boyutuyla ilgili topyekün mücadele istediklerini ifade etti.
-Teröre karşı ulusal mutabakat
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ''Teröre karşı ulusal mutabakat'' önerisine değinen Mustafa Destici, ''Sayın Meclis Başkanı'nın önerilerine baktım. Bazılarının hoşuna gitmemiş olabilir, ama ben tabii ki önemsiyorum. Birlik olmayı, teröre karşı beraber olmayı en çok dile getirenler biziz'' diye konuştu.
Siyasilere, ''birbirlerini karalamakta harcadıkları enerjiyi PKK ve onları destekleyen uluslar arası güçlere karşı birleştirmeleri'' çağrısında bulunan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ama sayın Cemil Çiçek bu ülkede bir yıllık Meclis Başkanlığı yapan bir siyasetçi değil. 12 Eylül'den sonraki her iktidarda bulunmuş, her iktidarda bakanlık yapmış ve dolayısıyla eğer bugün PKK diye bir terör örgütü varsa ve biz bununla uğraşıyorsak, '28 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin vebalindedir' diyorum bu. Bunlardan birisi de Cemil Bey'dir. Şimdi söylediklerine bakıyoruz, evet doğru şeyler ama bizim yıllardır söylediğimiz şeyler. Yani 'günaydın' demek geliyor ve birtakım itiraflar da içeriyor. Kapsayıcı tedbirler alınması gerekir diyor, demek ki bugüne kapsayıcı tedbirler alınmamış. Bu aynı zamanda bir itiraf.''
''Yeni anayasa diyenler, anayasayı değiştirme imkanını eline almış fakat geçmişte bunu yapmayanlar'' diye konuşan Destici, 28 yıldır iktidarı elinde tutan siyasi partilerin bugüne kadar mevcut anayasayı değiştirmediğini, çünkü bu anayasadan beslendiklerini öne sürdü.
Destici, güneydoğu ekonomisinin kalkınması gerektiğini de dile getirdi.
-''Dokunulmazlıkları kaldırın, idam cezasını getirin''
BBP olarak, dokunulmazlıkların ''kürsü dokunulmazlığıyla'' sınırlandırılmasını istediklerini vurgulayan Destici, şöyle konuştu:
''Kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkları, bu iktidarın da Meclis'in de samimi olarak istediğini ve kaldıracağını düşünmüyoruz. Ama en azından milletin özel bir arzusu var. Yapılması gereken şu; Bugün BDP içinde alenen suç işleyen, hukuku tanımayan ve millete ve devlete rajon kesen, pervazsızlaşan, terörist oldukları için terörist gibi konuşan milletvekilleri var. Derhal bunların dokunulmazlığını kaldırın. Milletin arzusu bu ve Meclis'ten ikinci istediği de milletin, bir an evvel teröristler için idam cezasını geri getirin... Ben demiyorum ki 'benim talebimi yerine getirin'... Millete sor, referanduma git.''
Suriye'deki gelişmelere de değinen Destici, Türkiye'nin politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Destici, ''Türkiye bu noktada dönülmez bir yola girmiş gibi gözüküyor, ama yine de bu dönülmez yol içerisinde Türkiye'yi rahatlatacak, güvenliğini tehlikeye atmayacak, milletin huzurunu ve refahını temin edecek birtakım tedbirler alınabileceğinde geç kalınmadığını düşünüyorum'' dedi.
Konteyner ve çadır kentlerde kalanların birçoğunun kimliğinin olmadığını ifade eden Destici, bu konunun ilerde Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atacak ve terör örgütüne avantaj sağlayacak gelişme olarak gözüktüğünü belirterek, hükümetin acil tedbirler almasını istedi.
Destici, pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda ''Teröre Karşı Birlik Mitingi'' düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.
Toplantıya BBP Genel Başkan yardımcıları Selahattin Şenliler, Hasan Hüseyin Bozok ve Kaptan Kartal ile İl Başkanı İhsan Kaya da katıldı.
BBP Genel Başkanı Destici, basın toplantısının ardından daha sonra Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz'u ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleştirildi.
Kaynak: AA