29 Mart yerel seçimleri sonrasında kur"a çekimi ile 10 gün Belediye Başkalığı koltuğuna oturan daha sonra seçimlerin iptal edilmesi ile mazbatası elinden alınan DP"li Salih Özdemir yeniden başkanlık koltuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Bağarası Beldesi"nin yeni Belediye Başkanı Salih Özdemir; “Hemşerilerimiz mağdurun yanında yer almak istedi” dedi.
Seçim sonuçlarının netleşmeye başlaması ile belde teşkilatına akın eden partili ve partisiz Bağarası halkının kutlamalarını kabul eden Salih Özdemir, tekrarlanan seçimlerde Bağarası halkının mağdurun yanında yer almak istediğini söyledi. 29 Mart seçimleri sonrası ilçe seçim kurulu huzurunda demokratik ortamda yapılan kur"a çekimi sonrası yeniden yapılan itirazı ve başkalığının geri alınmasını etik bulmadığını söyleyen Salih Özdemir; “Uğradığımız haksızlığı bir türlü içimize sindiremedik. Yapılanların etik olmadığını hemşerilerimizde biliyordu. Pazar günü yapılan seçimlerde bize daha önce oy vermeyen birçok hemşerimiz bu haksız iptale tepki olarak yanımızda yer almak istedi” ifadelerini kullandı.
Pazar günü yapılan seçimlerde Demokrat Partinin dışında farklı siyasi düşüncelerden ciddi destek geldiğini dikkat çeken Salih Özdemir; “Beldemize gelip bize destek olan ne genel başkanımız ne bakanlarımız oldu. Halk desteği bize yetti. Görevime yeniden başlar başlamaz kaybettiğimiz zamanı telafi için çalışacağız. Bize oy veren vermeyen tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
29 Martta yapılan Belediye seçimlerinde CHP ile eşit çıkan oyların getirdiği sonuç olarak önce kur"a ile başkanlığı kazanan ardından CHP"nin YSK yapmış olduğu itiraz sonrası iptal edilen seçimlerde mazbatası elinden alınan DP"li Salih Özdemir, pazar günü yapılan seçimlerden bir kez daha zaferle ayrılmanın coşku ve sevincini seçmenleri ile paylaştı.