İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında organize ettiği yemekli toplantıda Başkan Haluk Alıcık"a desteklerinden dolayı şükran plaketi sundu. Camilerin daha da güzelleştiğini ifade ederek teşekkür eden ilçe Müftüsü Sula"ya jestinden dolayı teşekkür eden Başkan Haluk Alıcık “Bir anlamda okul kabul ettiğimiz camilerimizin bakım ve onarımlarının yapılması vatandaş olarak asli görevimizdir. Okullarımızla birlikte camilerimiz bir bütündür. Onları korumak hepimizin görevidir. Nazilli Belediyesi de bu konuda üzerine düşen görevi yapmış olmaktan ve bu önemli görevde katkıda bulunmaktan dolayı büyük onur duymaktadır” dedi.
Nazilli Sümerpark alanından ilçe müftülüğü ve Diyanet-Sen tarafından düzenlenen yemekli törende Başkan Alıcık la birlikte 10 din görevlisi teşekkür ve takdir belgesi aldı. Aydın Diyanet-Sen Başkanı Rıdvan Aydın ve Memur-Sen"e bağlı diğer sendika başkanları katıldı. İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula yaptığı konuşmada, camileri imar edene, temelinden inşa edene, içerisinde ibadet ederek malen imar edene ve daha da önemlisi camilerin bir memleketin süsü ve islamın tapusu olduğunu bilerek camilerin güzelleşmesi için gayret gösterenin tüm bu yaptıkları, Allah"a ve ahiret gününe iman ettiğinin belgesi olduğunu söyledi. Teşekkür plaketini alan Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Biz bu memlekete hizmet vermeye talip olduk ve hizmet için de çalışıyoruz. Müslüman Türk evladı olarak camilerin Allah"ın evi olduğunu önemle vurgulayarak onların bakımını elimizden geldiğince belediyemizin gücünü kullanarak yapmaya çalıştık. Bu plaketi emeği geçen herkes adına alıyorum. Bir anlamda okul kabul ettiğimiz camilerimizin bakım ve onarımlarının yapılması vatandaş olarak asli görevimizdir. Okullarımızla birlikte camilerimiz bir bütündür. Onları korumak hepimizin görevidir. Nazilli Belediyesi de bu konuda üzerine düşen görevi yapmış olmaktan ve bu önemli görevde katkıda bulunmaktan dolayı büyük onur duymaktadır” dedi.
Konuşmaların ardından Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız tarafından Gülistan Camii İmam Hatibi A.Kadir Batur, 50. Yıl Camii İmam Hatibi İbrahim Çetinkaya ve 50. Yıl Camii Müezzin Kayyımı Veysel Arslan"a verilen takdirnameleri Belediye Başkanı Haluk Alıcık takdim ederken, Müftülük tarafından 2010 yılı içinde emekli olan Devlet Hastanesi Camii İmam Hatibi Tahsin Adanur ve Kestane Camii İmam Hatibi Rifat Çelik ile 2010 yılında başarılı olan Cumhuriyet Camii İmam Hatibi Sadrettin Akbaş ve Cumhuriyet Camii Müezzin Kayyımı Kadir Gülyiğit"e verilen teşekkür belgeleri İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula tarafından verildi. Ayrıca İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, 2010 yılında temelden kurularak açılan İsabeyli İstasyon Camii Dernek Başkanı İsmet Türkiyılmaz ve Çatak Köyü Camii Dernek Başkanı Mehmet Değirmencioğlu ile geçtiğimiz aylarda dernek yardımı için para toplarken şehit veren Bağcıllı Köyü Kurusekiz Fazilet Camii Dernek Başkanı Seycan Ekşi"ye desteklerinden ve çalışmalarından dolayı Teşekkür Belgesi vererek onure etti.