Aydın"da ki sivil toplum örgütlerinin kendilerine sahip çıkmasını isteyen ADÜ BESYO öğrencileri, Aydın Belediyesi"nin ardından Aydın Ticaret Odası"nı(AYTO) ziyaret etti. Aydın Ticaret Odası Meclis salonunda öğrencileri kabul eden Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş, BESYO öğrencilerinin daima yanında olduklarını ve ADÜ"den kendilerine derslik talebinde bulunulduğu takdirde her türlü konuda yardımcı olabileceklerini bildirdi.

ADÜ BESYO"da üvey evlat muamelesi gördüklerini anlatan öğrenciler, Aydın"da kalmakta kararlı olduklarını ve yaşanan sıkıntıları aşabileceklerini söylediler. Aydın"lıların kendilerine sahip çıkmasını isteyen BESYO"lu öğrenciler, “Aydın"da ki sivil toplum örgütlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Ama senato kararı alırken tek başına hareket etti. Yerel yönetimlerden, kimsenin görüşünü almamaları utan vericidir” dediler.
Öğrencileri anlayışla karşıladıklarını ifade eden AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş, ADÜ"nin kendilerinden derslik binası temini konusunda talepte bulunmadığını ve bugüne kadar ADÜ"ye maddi manevi her konuda destek verdiklerini belirtti. BESYO"nun taşınmasını kınıyoruz diyen Gümüş, “ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ile alınan taşınma kararı konusunda telefonla görüştüm. Kendisi derslik konusunda ki problemin çözüleceği takdirde, BESYO"nun Aydın"da kalabileceğini söyledi. Biz bugüne kadar, ADÜ"den maddi manevi bütün sıkıntılara cevap verdik. Derslik binasında da, bizden talepleri olursa kendilerine yardımcı oluruz” diye konuştu.

Öğrenciler ise sivil toplum örgütlerinden aldıkları destek ile merkezde kalmakta kararlı olduklarını ve bütün sivil toplum örgütlerini ziyaret edeceklerini ifade ettiler.