CHP İzmir il örgütü tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'na destek toplantısında 'halkın sesini yansıtmadığı' gerekçesiyle söz isteyen bir üniversite öğretim üyesine diğer partililer tepki gösterdi.
 
CHP İzmir il örgütü tarafından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek toplantısı olaylı geçti. "Basın açıklaması partinin tabanının sesini yansıtmıyor. Açıklık getirmem lazım" diyen bir partiliye, diğer bazı partililer tepki gösterdi. Partili tartaklanmaktan bina içine alınarak kurtuldu.
 
CHP İzmir il örgütü tarafından Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek toplantısı partililer çağrılmadığı halde örgüt toplatısına dönüştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaatin Yüksel, İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu ve bir çok partilinin katılımıyla bir basın açıklaması yapıldı. Toplantıda genel seçimler öncesi kavga eden ve mahkemelik olan Susam ile Kocaoğlu da aynı masada yer aldı.
 
DESTEK ÇAĞRISI
 
Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, sözlerine seçimde emeği geçen parti örgütüne teşekkür ederek başladı. Bayır, sonuçlara bakıldığında Türkiye geneli ve İzmir açısından somut bir başarının olduğunu belirterek, İzmir'de AK Parti ile aralarındaki oy farkının 101 binden 172 bine çıktığını ve makasın daha da açıldığını söyledi. Türkiye sonuçlarında ise yüzde 20'den yüzde 26'ya gelindiğini, milletvekili saysının hem İzmir hem Türkiye genelinde arttığına dikkat çekti. Bayır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açtığı yolda yürüyen CHP'nin kısa sürede Türkiye için umut ışığı olduğunu iddia etti. Bayır, "Bu nedenlerden dolayı başarısız söylemlerini doğru bulmuyoruz. Her yurttaşın insanca yaşayacağı, çağdaş, demokratik, özgürlükçü, insan haklarına ve hukuk devletine saygılı bir Türkiye kurmak hedefine; el ele, birlik içinde ve genel başkanımızın önderliğinde yürüyeceğiz. Bu düşüncelerle Sayın genel başkanımıza ve genel merkez yönetimine İzmir örgütü olarak tam desteğimizi veriyoruz" diye konuştu.
 
AÇIKLAMA YAPMAK İSTEDİ
 
Bayır, açıklama sonunda bunun bir basın toplantısı olduğunu ancak örgüt toplantısı haline dönüştüğü içinde gelen partililere teşekkür etti. Bayır'ın açıklamasından sonra kendisinin bir üniversite öğretim üyesi olduğunu söyleyen partili, bu açıklamanın halkın sesini yansıtmadığını iddia ederek söz almak istedi. Bayır ise "Bu bir basın toplatısı partiye gel dinleyeyim" şeklinde cevap verdi. Ancak partili dinlenmediği için kendisinin demokratik hakkını kullanarak daha sonra açıklama yapacağını ifade etti. Bina dışında Kocaoğlu'na bir şeyler söylemeye çalışan öğretim üyesi partiliye, bazı diğer partililer tepki gösterip üzerine yürüdü. Kocaoğlu'nun korumaları tarafından korunan partili tartaklanmaktan havagazı fabrika binasına sokularak kurtuldu.
 
internethaber