Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilen desteklemelerin kaçırılmaması gerektiğini belirtti. KOSGEB Müracaatları kapsamında Aydın Merkez, Nazilli, Söke ve Çine"de görevlendirilen elemanlarca müracaatların kabul edileceğini kaydeden Akşit, bu desteklemelerin küçük esnaf için bir fırsat olduğunu ve mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
KOSGEB'in 6 destek paketi olduğunu, bunların içerisinde hibe ve faizsiz krediler başta olmak üzere çok çeşitli kredi imkanları bulunduğunu kaydeden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları başkanı Hulusi Akşit, “Her işletme, KOSGEB'de kendisine uygun bir kredi mutlaka bulacaktır. Müracaat sırasında yaşanacak yoğunluğu göz önünde tutup çevre ilçelerde bulunan esnaf ve sanatkarın işini kolaylaştırmak amacıyla Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak müracaatlar sona erinceye kadar bu iş için 4 eleman tahsis ettik. Aydın Merkez, Nazilli Sicil Büro, Söke Sicil Büro ve Çine Esnaf odaları Binamızda oluşturulan müracaat masalarında bu elemanlarımız görev yapacak. Esnaf ve sanatkarımız dosyalarını bu görevlilerimize teslim edebilecek” dedi.
Türkiye"de küçük esnafın her zaman "Veren el" olduğunu ve desteğe ok büyük ihtiyacı olduğunu kaydeden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, “Kredi fırsatından yaralanmak için üyelerimizin KOSGEB veri tabanına kayıt olması, kayıtlı olanların ise beyannamelerinin güncellenmesi gerekiyor” dedi.