ÇANAKKALE"nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Koşuburnu Köyü"nde yaşayan 88 yaşındaki Yusuf Esen'in, 31 yıl önce ölen eşine olan aşkı dillere destan oldu. Çok sevdiği eşi Yazgülü'nün mezarını dört duvarla çevirip üzerini kapatarak burada yaşamaya başlayan Yusuf Esen, rahatsızlıkları artınca çocukları tarafından eve götürüldü. Ancak her fırsatta eşinin mezarına gelen Yusuf Esen, günlerinin, gecelerinin çoğunu eşinin mezar odasında geçiriyor.
Yusuf ile Yazgülü arasındaki tutkulu aşk bundan 64 yıl önce başladı. Bayramiç İlçesi'nin Koşuburnu Köyü"nde yaşayan Yusuf Esen 24 yaşındayken, bir başka gençle nişanlı olan Yazgülü"ne aşık oldu. Türkmen olan Yusuf Esen, gelenek ve görenekleri hiçe sayıp Yazgülü"nü kaçırdı ve evlendi. Yusuf ve Yazgülü bir süre sonra da Koşuburnu Köyü"ne geri döndü. Aileleriyle barışan ve mutlu bir yaşam süren çiftin 4 çocukları oldu. Yazgülü Esen 1978 yılında hastalanarak ölünce, Yusuf Esen'in de dünyası karardı. Yusuf Esen eşinin yanına kendi için de bir mezar yaptırdı. Her gün mezarlığa giderek eşini ziyaret etti. Ama aşkının ölümünü bir türlü kabul edemedi. Giderek artan hasret bugüne değin görülmemiş bir uygulamayı da beraberinde getirdi.
Eşinin ölümünün üzerinden 10 yıl geçtikten sonra onun mezarını dört duvarla çevirip üzerini kapatan ve oda haline getiren Yusuf Esen, sürekli burada yaşamaya başladı. Yusuf Esen"in eşi Yazgülü"ne olan aşkı bu olaydan sonra dilden dile yayılmaya başladı.
Ancak yıllar geçtikçe rahatsızlıkları artmaya başlayan Yusuf Esen, çocuklarının "Yanımıza gel" baskısıyla karşılaştı. Bir yıl önce de Tuztaşı Köyü"nde kızı İsmihan Özpek"nin yanına yerleşen Yusuf Esen, 88 yaşında olmasına rağmen sık sık Koşuburnu Köyü'ne giderek eşinin mezarını ziyaret etmeyi sürdürdü.

"YAZGÜLÜ'ME KAVUŞACAĞIM GÜNÜ BEKLİYORUM"
Yusuf Esen, çok sevdiği eşinin ölümünden sonra kendisi de ölmeyi istediğini belirterek şunları anlattı:
“Ancak eşimin sağlığında "Eğer bir gün birimiz ölürse diğerimiz kesinlikle canına kıymayacak. Eceliyle ölmeyi bekleyecek" diye sözleşmiştik. Onun için canıma kıyamadım. Ancak ona olan hasretim her geçen gün arttı. Ölümünden 10 yıl sonra mezarının çevresini ve üstünü duvarla kapatıp orada yaşamaya başladım. Yaşlanınca rahatsızlıklarım arttı. Bu yüzden çocuklarım beni yanlarına aldı. Zaman zaman gelip yine de eşimin mezarının yanında kalıyorum. Artık Yazgülü"me kavuşacağım günü bekliyorum.”
Koşuburnu Köyü Muhtarı Hüseyin Erdem de, Yusuf Esen'in günlerinin büyük bölümünü eşinin mezarının yanında geçirdiğini belirterek, böylesi bir sevgi karşısında hayranlık duyduklarını söyledi.DHA