Derviş"in yakın çevresi, Kemal Derviş"in yerel seçimler sonrası oluşacak siyasi tablo sonrası parti kuracağını doğruladı.
Kemal Derviş"in Birleşmiş Milletlerdeki görev süresinin bitiminden sonra Türkiye"ye gelerek, part kuracağı iddiaları, bayram molasi veren siyaseti yeniden siyasi kulisleri dalgalandırdı.
ANKA"nın, Derviş"in yakın çevresinden edindiği bilgiye göre, Kemal Derviş 16 Aralık Salı günü halen yürütmekte olduğu görevinin gereği İstanbul"a geliyor. Derviş, Güneydoğu"ya Birleşmiş Milletler Fonu"ndan aktarılan 37 milyon dolarlık bütçeye ilişkin gezi gerçekleştirecek. Derviş"in bu gezisi, siyasi çevrelerce aynı zamanda siyasi nabız yoklama turu olarak da adlandırılıyor.

"DERVİŞ"İN EKONOMİ"DEKİ ALTERNATİFSİZLİĞİ SÜRÜYOR"

Türkiye"de Kemal Derviş"e yakın, ancak aktif siyasetin içinde olan bir yakını ANKA"ya yaptığı açıklamada, Derviş"in yerel seçim sonrası CHP"nin oy performansına bakarak, bir siyasi parti kurma kararı aldığını doğruladı. Aynı kaynak, "Türkiye"deki tüm aleyhte kampanyalara rağmen, Derviş"in ekonomideki alternatifsizliği sürüyor. ABD, AB ve Türkiye"de iş çevrelerinin desteğini alan Derviş, yerel seçimler sonrası büyük olasılıkla partileşme sürecini başlatacak" iddiasında bulundu.

"CHP-DSP VE ERİYEN MERKEZ SAĞDAKİ ANAP-DP TABANLARIYLA BÜTÜNLEŞME HEDEFİ"

iç ve dış finans çevrelerinin yanısıra sivil toplum örgütlerinin de desteğini almayı planlayan Derviş"in sadece Türkiye"de değil aynı zamanda tüm bölge ülkelerini içeren ekonomik krizden çıkış formülüyle sahaya inmeyi planladığını belirten kaynak, şöyle dedi:
"Kemal Derviş, 29 Aralık yerel seçimlerinde CHP başarısız olursa, CHP-DSP ve eriyen merkez sağdaki ANAP-DP tabanlarıyla bütünleşmeyi hedefliyor.
Ekonomi yönetimi ve krizlerden çıkış projeleriyle tanınan Derviş, kendine hedef olarak Türkiye"nin gelecek süreçte ekonomi yönetimine damgasını vurmak da istiyor. Derviş, olası kuracağı partinin de genel bir yelpazeye oturmasını istiyor."
Öte yandan, CHP yönetiminin Kemal Derviş"in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Devlet eski Bakanı Hüsamettin Özkan aracılığıyla bağlantı kurduğu bazı önemli iş adamlarının da devreye girdiğini bildiren aynı kaynak, Derviş"in bu projeye sicak bakmadığını kaydetti.