Uluslararası Para Fonu"nun (IMF) düzenlediği panelde konuşan eski Devlet Bakanı Kemal Derviş, “İhtiyatlı ve proaktif olmak IMF"nin görevi. Fon risklere işaret etmeyi ihmal etmemeli” dedi.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn da Derviş"in “risk yerine güven tarafında bulunulması gerektiği” uyarısında haklı olduğunu belirtti.

"İstihdam artışı sağlanamadı"

IMF Başkanı Kahn, Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı Kemal Derviş, Lindsey Group İcra Başkanı Tim Adams ve Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü Başkanı Fred Bergsten"in katıldığı “Daha İstikrarlı Bir Uluslararası Para Sistemi” konulu panel Washington"da yapıldı.
Kemal Derviş, “Toparlanmanın henüz çok gereksinim duyulan istihdam artışı gibi konularda isteneni vermediği konusundaki endişeler var. Dünya epeyce işi başardı ancak emek piyasaları ve istihdam anlamında büyük sorunlar var” dedi.

IMF Başkanı Kahn, küresel toparlanmanın reformları ikinci plana atmak için bir bahane oluşturamayacağını vurgulayarak, “Küresel dengesizlikler, bizi kriz öncesinde kaygılandıran konularla büyük ve çalkantılı sermaye akışları, döviz kuru üzerindeki baskılar ve hızla büyüyen aşırı rezervlerle destekleniyor” dedi. Panelistler IMF denetiminin güçlendirilmesi konusunda görüş birliğine vardı.

Milliyet