Şampiyonlar Ligi biletini kaçırarak büyük bir maddi gelirden olan iki ezeli rakip, UEFA Avrupa Ligi"nde ön eleme oynayacakları için sezonu erken açacak. Bu yüzden transfer pazarında kollar erken sıvanacak. Devler, ilk etapta hocalarıyla yollarını ayıracak. Yeni sezonda, yeni teknik adamlarla boy gösterilecek. G.Saray da, F.Bahçe de kadrolarında büyük revizyona giderken, iki camiada da hareketli günler yaşanacak.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Sezonun startını büyük umutlarla vermelerine karşın, geniş kadrolarına ve yıldız futbolcularına rağmen bir türlü beklenen performansı yakalayamayan Galatasaray ve Fenerbahçe, revizyon hazırlıklarına erken başladı.

Mevcut kadrolarında büyük bir temizlik yapacak olan iki ezeli rakip, hocalarıyla da yollarını ayırırken, yeni sezona yeni teknik direktörleriyle girecek.

Bütün bu planlara rağmen Galatasaray"ın da Fenerbahçe"nin de işi kolay değil. Öncelikle, iki kulüp de Şampiyonlar Ligi biletini kaçırdıkları için yeni sezon öncesi büyük bir maddi kayba uğramış durumdalar. Özellikle Galatasaray, uzun dönemdir yaşadığı parasal kriz yüzünden transferde ince eleyip, sık dokumak durumunda.

Kombine satışlarından da beklenen mali portreye ulaşılamama riskiyle karşı karşıya kalan ezeli rakipler, UEFA Avrupa Ligi"nde ön eleme oynayacaklarından sezonu erken açacakları için de başta hoca problemini çözmek ve transfer çalışmalarında aceleci davranmak zorundalar.

Mircea Lucescu sevdası bitmiyor

Galatasaray cephesinde teknik direktör Bülent Korkmaz ile yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Liste başındaki ilk isim her zaman olduğu gibi tanıdık bir yüz olan Mircea Lucescu. Wolfsburg ile flört halinde olan Alman Bernd Schuster defterini henüz kapatmasa da sarı kırmızılı yönetim, kendi aralarında yaptıkları görüşmeler neticesinde Rumen çalıştırıcı ismi üzerinde birleşmiş durumda. UEFA Kupası finali için İstanbul"da bulunan ve Galatasaray ile Beşiktaş"ta şampiyonluk sevinci yaşayan tecrübeli teknik adamla yönetimin bir görüşme yaptığı ve olumlu cevap aldığı konuşuluyor.

Sarı-kırmızılıların önlerindeki engel ise Lucescu"nun kulübüyle sözleşmesinin sürmesi. "Türkiye"den sadece Galatasaray"dan teklif aldım" diyen Rumen hocanın alternatifi ise bir dönem Fenerbahçe"nin de gündemine gelen Fransız Paul Le Guen. Paris Saint Germain ile sezon sonunda yollarını ayıracak olan tecrübeli çalıştırıcıyla, Lucescu"nun durumuna göre temasa geçilecek.

Emektarlara yol göründü

Teknik direktör konusunda Galatasaray"da bu gelişmeler yaşanırken takım içinde de birçok isimle yollar ayrılacak. Hasan Şaş, Ümit Karan, Nonda, Linderoth, Volkan Yaman, yedek kaleciler Orkun Usak ve Aykut Erçetin satılacak. Sevilla"dan kiralanan file bekçisi De Sanctis, İspanya"ya dönecek. Lincoln"ün ise kendisine alıcı çıkması halinde sözleşmesi feshedilecek. Forma şansı bulmalarına rağmen beklenen çıkışı bir türlü yapamayan Mehmet Güven ve Aydın ise önümüzdeki sezon başka bir takımın formasını kiralık olarak giyecek veya takasta kullanılacak.

Faturayı Adnan Sezgin ödedi

Atletico Madrid"in Arjantinli file bekçisi Leo Franco ve Bursaspor"un genç yıldızı Mustafa Sarp ile anlaşmaya varan sarı kırmızılı yönetim, Gaziantepsporlu İsmail Özköylü, Werder Bremen"den Pizarro, Real Madrid"den Van Nistelrooy"u da renklerine bağlayabilmek için nabız yokluyor. Michael Skibbe tercihi ve yapılan transferlerdeki hatalar nedeniyle Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin"e kesilen fatura neticesinde transfer harekatıyla yeniden yapılanmaya gidilecek olan Futbol Şubesi"nin başına da Haldun Üstünel getirilecek.

Luis Aragones"in günleri sayılı

Hafta sonunda kongre heyecanı yaşayacak ve yeni yönetimin göreve geleceği Fenerbahçe"de ise Aziz Yıldırım"ın tekrar başkanlık koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geride bırakmaya hazırlandığımız sezonun faturasını başta teknik direktör Luis Aragones olmak üzere birçok futbolcuya kesecek olan Yıldırım"ın nasıl bir strateji belirleyeceği ise merak konusu.

Fenerbahçe"de de ilk çözülmesi gereken problem hoca konusu. Şimşekleri üzerine çeken ve istenmeye adam ilan edilen Aragones"in yerine arayışlarına sezon bitmeden başlayan sarı lacivertli yönetimin adayları bir hayli fazla.

Hollanda modeli gündemde

İlk iki isim Christoph Daum ile Galatasaray"ın da gözdesi olan Mircea Lucescu. Bu iki adaydan sonuç alınmadığı taktirde geçen yıl peşinden çok koşulan ancak Chelsea ile anlaşan Felipe Scolari gündeme gelecek. Başkan Yıldırım"ın, Brezilyalı hocanın menajerleriyle bağlantı halinde olduğu ve Scolari"yi Türkiye"ye getirmek için büyük çaba harcadığı biliniyor. Avrupa"nın birçok büyük kulübünden teklif alan ünlü teknik adam karar aşamasında. Yönetimin gündeminde ayrıca Van Basten-Hooijdonk veya Rijkaard-Hooijdonk modeli de var.

Kaderleri yeni hocaya bağlı

Takımda ise köklü bir revizyonun sinyalleri verildi. Başkan Aziz Yıldırım bu konudaki kararlılığını son basın toplantısında dile getirmişti. Kadroda bulunan 8 yabancıdan Josico, Maldonado ve Edu ile yolların ayrılması kesin gibi. Buna bağlı olarak Güiza"ya teklif gelmesi halinde İspanyol golcüye yol verilecek. Sözleşme yenileyen Roberto Carlos, Alex ve Deivid şu anda kalacak gibi görünüyor. Ancak yeni teknik direktörün durumuna göre bu oyuncular hakkında farklı bir görüş ortaya çıkabilir ve bu üçlü içinden veda eden çıkabilir.

Start kongre sonrası

F.Bahçe'de gönderilecekler listesi de bir hayli kabarık. Vederson, Can Arat, Ali Bilgin, Gürhan, Deniz Barış ve Burak Yılmaz lig bitiminde satış listesine konacak. Henüz anlaşma sağlanamayan kaleci Volkan Demirel ve Selçuk Şahin ile kongre sonrası son kez masaya oturulacak. Milli file bekçisinin kalma şansı Selçuk"a oranla daha fazla görünüyor. Almanya"dan Stuttgart ve İspanya"dan Deportivo La Coruna"dan teklif alan Selçuk"un durumu ise meçhul. Sözleşmesi biten bir diğer isim Lugano ile imza aşamasına gelindi. Son anda bir değişiklik olmadığı taktirde özellikle Juventus"u peşinde koşturan Uruguaylı yıldız üç yıllık sözleşme imzalayacak. Sarı lacivertli kadroya yeni sezonda yeni isimler de dahil olacak. Yabancılar arasında bomba etkisi yaratacak star Ronaldinho. Başkan Yıldırım"ın Milan"ın Brezilyalı yıldızı ile ciddi bir şekilde ilgilendiği kulaktan kulağa konuşuluyor. Ayrıca, orta sahaya Aurelio, Appiah ayarında kaliteli bir yabancı da aranıyor. Transfer çalışmalarının kongre sonrası netlik kazanması bekleniyor.

Bilica"nın işi bitti

Yurt içinde ise Sivassporlu Bilica ile el sıkışıldı. Brezilyalı oyuncu sarı lacivertli formayı sırtına geçirmek için gün sayıyor. Yine Sivasspor"dan Sezer Badur ve İbrahim Dağaşan, Gazintepsporlu Bekir İrtegün, Kayserisporlu Mehmet Topuz, Bursaspor"un genç golcüsü Sercan Yıldırım ve İstanbul BŞB"nin tecrübeli ismi İbrahim Akın da gündemde. Fenerbahçe camiasında ise en flaş transfer bombası olarak da Trabzonspor"un Gineli yıldızı İbrahima Yattara konuşuluyor. Pazar günkü seçim sonrasında başkan olması beklenen Aziz Yıldırım"ın Karadeniz ekibine resmi teklif götüreceği de öğrenildi.