Eğitim faaliyetine başladığı 1994 yılından beri her yıl Şırnak birincisi çıkaran Cizre FEM Dershanesi'ne saat 22.00 sıralarında çarşaflı kadın kılığına bürünen bir kişi, kaleşnikof silahla dershaneyi taradı. Öğrencilerin dağıldığı sırada binaya 15 kurşun sıkan saldırgan, olay yerinden kaçtı. Gerçekleştirilen saldırıya silahsız olarak engel olmaya çalışan dershane bekçisi omuzundan yaralandı. Sınıflarda bulunan 5 öğrenci ise şans eseri yara almadan kurtuldu. Kısa süre içinde olay yerine gelen güvenlik güçleri, saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Olayda can kaybı olmamasının kendileri için teselli kaynağı olduğunu belirten dershane müdürü Fahri Koca, "Bölge halkına hizmet veren bir eğitim kuruluşunun hedef alınması saldırganların amacını gözler önüne seriyor. Olayın ardından öğrenci velileri ve Cizreliler bize sahip çıktı, destek verdi. Halkın geri kalmasını arzu edenler amacına ulaşamayacak." dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde daha önce de öğrenci yurduna molotofkokteylli saldırı düzenlenmişti. İdil Caddesi'nde terör örgütüne destek amacıyla izinsiz gösteri yapan bir grup, Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu'nu yakma girişiminde bulunmuştu. 27 Mayıs 2011'de yaşanan saldırıda yurtta bulunan 3 öğrenci yaralanmıştı. Vücutlarında yanıklar oluşan öğrenciler, çevredeki vatandaşların yardımıyla ölümden kurtulmuştu.