Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın önceki gün dile getirdiği özel dershaneleri ortadan kaldırma planı üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bakan Çelik, dershanelerin ortadan kaldırılabilmesi için önce onları var eden sebeplerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan"ın ilan ettiği "dershaneleri kaldırma planı" üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Bakan Çelik, "Dershaneler sebep değil sonuç, bu sebepler var oldukça bunlar da var olmaya devam edecektir" dedi. Dershanelerin ortadan kaldırılabilmesi için önce onları var eden bu sebeplerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Çelik, üniversiteye giriş yöntemi de dahil olmak üzere çeşitli seçenekler üzerinde bakanlık olarak çalıştıklarını söyledi.

Bu amaca yönelik ilk adımı, OKS ile ortaöğrenimde attıklarını belirten Bakan Çelik, "OKS"de bunu yaptık, ama alışkanlıklar hemen değişmiyor. Bu sistemin önce bir oturması lazım" dedi. Çelik, üniversitelere giriş sistemine ilişkin değişikliğin de OKS üzerinden geliştirilecek yeni bir sistemle gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Eski Milli Eğitim Bakanlarından, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam da, üniversite sınav sistemi değişikliğine ilişkin olarak, "Lisede öğretim başarı notunu esas alan, sonra da bilgiyi değil yeteneği ölçen tek sınav" önerisinde bulundu. Sağlam, bu sistemle dersanelere gerek kalmayacağını da söyledi.