Aydın"ın 36 yıllık dershanelerinden olan Konaklı Dershanelerinin kurucusu Ahmet Konaklı son yıllarda Aydın"da yaşanan dershane enflasyonunun Aydın"ın Üniversite sınavlarındaki başarı düzeyinin düşmesinde önemli etkenlerden biri olduğunu belirtti.
Aydın"ın uzun yıllar üniversite sınavlarında elde ettiği başarılarının bazı kesimler tarafından rant kapısı olarak görüldüğü saptamasını yapan Ahmet Konaklı “Aydındaki dershane enflasyonu rekabeti getirip kaliteyi yükselteceğine tam tersine Aydın"ın son yıllardaki başarısında düşmelerin yaşanmasına sebep oldu. Eskiden biz öğrencileri kontenjan sınavına tabi tutardık. Bu uygulama ortadan kalktı. Öğrenci artık daha az ders çalışma ile yetinebileceği fikrine sahip oldu” dedi.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ile birlikte mücadele ederek sorunu aşmaya çalıştıklarını ifade eden Ahmet Konaklı “Rekabet ortamını çalışarak kalite odaklı hale getirmeliyiz. Umuyorum ki Milli Eğitim Müdürümüzle ortak çalışmamız sonucu haksız rekabet ortadan kalkacak. Aydın"ın buna ihtiyacı var. Rekabet bilgi ve kadro ile yapılır. Aydın"da bugüne kadar açılan, kapanan ve el değiştiren dershaneleri hepimiz biliyoruz. Aydın olarak ortak çalışmamız sonucunda alacağımız tedbirler ile İlimiz kısa zaman önce olduğu gibi eğitim kalitesinde özel İllerden biri olduğunu tüm ülkeye yine tekrarlayacaktır. Bu konuda hiçbir zaman ümitsizliğe düşmem” diye konuştu.