Edinilen bilgiye göre; Karacasu"ya bağlı Yeniköy köyünde çiftçilikle geçinen Girgin ailesinin tek kızı olan 17 yaşındaki Ayşe Girgin, okulların kapanması ile birlikte yıl boyunca Nazilli"de yurtta kaldı. Yurttan izin alarak özlediği ailesinin yanına gelen genç kız, aynı köyde yaşayan ve kendisine aşık olduğunu söyleyen İsmail G. (32) tarafından 20 Temmuz"da kaçırıldı. Kızının telefonundan “Baba beni kurtar” diye mesaj alan baba Musa Girgin"in şikayetçi olmasının ardından 17 saat sonra genç kız ve kendisini kaçıran İsmail G., G"nin üvey babasına ait evde bulundu.
Geçen 2 ayın sonunda okul sezonun başlamasına 1 hafta kala dershaneye başlayacak olan Ayşe Girgin, Nazilli"ye gitmek için köy durağında araç beklemeye başladı. En son sabah 09.44"de babasına “Baba Özcn yanımda yardım et” diye mesaj atan Girgin"den bir daha haber alınmadı. Büyük şok yaşayan Girgin ailesi, İsmail G"in de ortadan kaybolduğunu görünce kızları Ayşe"yi tekrar kaçırdığını iddia ederek, güvenlik güçlerinden yardım istedi.
Kaçırıldığı Pazartesi gecesi saat 22.43"de gelen “Babacığım beni merak etmeyin ben iyim” mesajının ardından kızlarının kaçırıldığından emin olduklarını ifade eden baba Musa Girgin, kızının izini bulabilmek için İsmail G"nin Denizli"deki akrabalarına da ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Kızlarını kaçıran kişinin halen mahkemelik oldukları ve 2 ay önce kaçıran İsmail G. olduğunu öne süren baba Musa Girgin, “Pazartesi günü saat 9.44"de kızımın garaj çevresinden kaçırıldığı mesajla öğrendim. Kızım bana attığı mesajında 2 ay önce kendisini kaçıran takma adı Özcan olan İsmail G"den kurtarmamı istedi. Olaydan şüphelenerek karakola bildirdim. Savcılık ve Jandarma tarafından 17 saat içinde kızımı İsmail"in evinde bularak aldık. Bulduktan sonra evimde kızıma sordum; Kızım evlenmek istiyorsan, seni İsmail"e vereyim. Kızım bana "Hayır baba ben okuyacağım, okumak istiyorum, hayatımı onunla karartmak istemiyorum" dedi. Bende bu konuşmanın üzerine kendisini dershaneye yazdırarak Lise son sınıfta rahat etmesi için elimden geleni yaptım. Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıfa geçti. Başarılı bir öğrenciydi. Kendisi 3 yıldır Nazilli"de yurtta kalıyordu. Kızımın bulunması için ilgili mercilere müracaat ettim. 4 gün oldu, kızımın illaki Münevver Karabulut gibi ölüsü mü meydana çıkacak? Nerde ve Hangi çağda yaşıyoruz. Kızımın en son mesaj attığı numaradan gelen sinyalle neden bulunamıyor. Bunu merakla bekliyorum” dedi.
Kuzenin henüz 17 yaşında olması ve okumak isteği olduğunun üzüntüsünü yaşayan Sevim Ocak ise, “Biz Ayşe ile abla-kardeş gibiydik. Temmuz"un 20 sinde kaçırıldığında eve hapsedip kapıyı üzerinden kilitlemiş. 17 saat sonra kendisini bulduk. Sonra onla konuşmamda evleneceksen evlendirelim dedim. "Ablacım ben evlenmeyeceğim. Ben o kişiyle evlenemem" dedi. Kendisi normalde yurtta kalıyordu. Her yıl dershane döneminde ve 3 haftada bir bizde kalıyordu. Son olarak kaçırılma olayından sonra o kişiyle görüşmemek için bayram gününe kadar bizde kaldı. Ayşe"yi bu kişi eski numarasından devamlı rahatsız ediyordu, durumu dayıma yani Ayşe"nin babasına bildirdik. Yeni hat alarak ulaşmasını engelledik. Pazartesi günü Ayşe Karacasu"dan yola çıktığında onu takip ettiğini düşünüyoruz. Kendisine Pazartesi 9.44 den beri ulaşamıyoruz” diye konuştu.
2004 YILINDA DA KIZ KAÇIRDI
17 Haziran 2004 tarihinde İzmir"de bir pide işletmesinde çalıştığı sırada İşletme sahibinin kızı T.İ."yi kaçırarak Yeniköy"e getirdiği ve 1 hafta sonra T.İ"nin abisi Şeref İren"inde İsmail Gönenç"in erkek kardeşi F.K."yı kaçırdığı ve yaşanan olayların üzerine İsmail"in T.İ."yi ailesine teslim ettiği öğrenildi. İsmail Gönenç"in köydeki birçok kızı taciz ettiği de öğrenildi.