Didim Turizm Derneği ile Finansbank Didim Şubesi arasında dernek üyelerine uygun koşullarda kredi çekebilmesi amacıyla bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol Türkiye"de ilk kez bir dernek ile banka arasında imzalanması açısından önem taşırken, dernek üyelerine 5 farklı paket adı aylında kredi kullanım imkanı sağlanacak.
Didim Turizm Derneğinin yeni binasında yapılan törene Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Dernek Genel Sekreteri Erdal Baylan ve yönetim kurulu üyesi Kadir Karakaya, Finansbank Bölge Müdürü Serdal Akar, Şube Müdürü Serdal Gök ve Grup Yöneticisi Tuncay Işık katıldı.
İmza töreni öncesinde konuşan Finansbank Bölge Müdürü Serdal Akar, hazırlanan protokolün bir plan kapsamında ve avantajlı şekilde hazırlandığını belirterek, “Bankamız ülkemizdeki irili ufaklı tüm işletmeler için turizm paketleri geliştirdi. Bu kapsamda Antalya"dan Çanakkale"ye kadar tüm bölgede iç içe bir çalışma içerisinde olduk ve şube sayımızı arttırdık. Bu sektörün özelliklerine uygun ödeme planları ile işletmelerin finansal hayatlarını kolaylaştırmaktayız. Sektörlere uygun paketlerle daha hızlı kredi tahsisleri yapabiliyoruz. Türkiye"de bir ilki yapıyoruz. Dernek üyelerine özel avantajlar sağlayacağız. Ekonomik ağırlıklı bir sivil toplum örgütü ile yaptığımız bu protokolü çok önemsiyoruz” dedi.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay da, “Bana göre en önemli olan uluslar arası çalışan bir bankanın, yerel anlamda derneğimizle işbirliği yaparak ülkemizde bir ilke imza atması. Üyelerimize mümkün olduğu kadar avantajlar sağlanacaktır” diye konuştu.
Atabay, Didim"in turizme hazırlıksız yakalanarak hızlı bir ivmeyle geliştiğini ifade ederek; “Dev adımlarla ilerleyen bir Didim var. Yat limanının açılması, gümrük binasından günlük seferlerin yapılması gibi önemli adımları başardı. Potansiyelini kullanmaya başladı. Sektöre bu kadar ilgiyle yaklaşan Finansbank yetkililerine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ile Finansbank Bölge Müdürü Serdal Akar parasında dernek üyelerine uygun kredi imkanı sağlayan kredi rotokolü imza altına alındı.