Pir Sultan Abdal Derneği Aydın Şubesi'nin 1. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ''Dostluk ve Dayanışma Yemeği'' düzenlendi.
Aydın Turistik Parkı Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Pir Sultan Abdal Derneği Aydın Şubesi Başkanı Dilek Şahin ve derneğin merkez yürütme kurulu üyesi Türkan Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Aydın Temsilcisi Hasan Ali Üçek, Eğitim-Sen Aydın Şubesi Başkanı Ertuğrul Teberci, SES Aydın Şubesi Başkanı Eyüp Curun, eski Çine Belediye Başkanı Osman Aydın ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.
Pir Sultan Abdal Derneği Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Türkan Doğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, 6 Mart'a İzmir'de büyük bir ''Alevi mitingi'' düzenlediklerini ve meşru taleplerini dile getirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
''Bu taleplerin gerçekleşmesi gerekiyor. Bu noktada örgütlenmenin gerçekten çok önemli olduğunu biliyorum. Anadolu'dan her bir yerden göç almış büyük şehirlerde yaşayan Alevi halkı olarak yaşadığımız şehirlerde Alevi Vakıfları var. Doğal olarak biz bu ülkede taleplerimizin gerçekleşmesi uğruna yapacağımız her şeyde birlik içinde örgütlü olmak zorundayız.''
Pir Sultan Abdal Derneği Aydın Şubesi Başkanı Dilek Şahin de Aleviler olarak asırlar boyu horlandıklarını savunarak, ''Yıllar boyu kırsal ve dağlık alanlarda yaşadık. Ama şimdi buradayız. Bir iken, bin olduk. Aleviler cumhuriyetten, laiklikten, demokrasiden, özgürlükten ve eşitlikten yana olduğu için eşit görülmedi. Bizler ayrıcalık değil, her alanda eşitlik istiyoruz. Eşitliği de herkes için istiyoruz'' dedi.