Eski adı Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği olan Alevi Derneği yapılan bir törenle tabelasını indirerek yeni tabelasını astı. Tabela değişimi için yapılan törene Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Atila Talay, Demokratik Sol Parti Nazilli İlçe Başkanı Fikret Dağdelen, CHP Nazilli İlçe örgütünden çok sayıda üye ve dernek eski başkanları katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şube Başkanı Ali Çankır, Türkiye"de çeşitli isimlerle dağınık bir vaziyette bulunan derneklerinin bundan böyle tek çatı altında toplanmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çankır “Dernek Genel Merkezimizin belirlediği bir tüzük değişikliği nedeniyle tüm Türkiye"de bu değişim işlemi tabelalar da değiştirilmiştir. Daha önce yasa gereği "Alevi" kelimesi kullanılmıyordu. Yasa değişikliğinin ardından tüm Alevi Derneklerini bir çatı altında toplamak için bu isim değişikliği gerçekleştirildi” dedi.
Son günlerde basında yer alan tartışmalara da değinen Çankır “Biz devletimizden; din önderlerimize maaş değil, Cem Evlerimizin yasal statüye kavuşturulmasını, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve Madımak Otelinin yerine yapılan kebapçı dükkanının müzeye dönüştürülmesini istiyoruz. Bu konulardaki ısrarlı taleplerimiz devam edecektir” dedi.