Tek liste girilen seçimde dernek eski başkanı Metin Çakır güven tazeledi. Başkan Çakır vatandaşların, sivil toplum örgütlerinin ve kurumların derneklerine ilgisiz kalmasından yakındı.
Geçtiğimiz yıl kurulan Rumelili Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Olağan Genel Kurulunu Şehit Rıdvan Çakır Caddesinde ki dernek binasında gerçekleştirdi. Tek liste girilen seçimlerde derneğin eski başkanı Metin Çakır oy çokluğu ile yeniden seçildi.
İlçede 1000'e yakın Roman vatandaş yaşadığını belirten Çakır “İlk kuruluşumuzda 15 üye ile yola çıktık, şu anda 60 üyemiz var. Bu sayının daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak vatandaşlarımız toplumsal önyargılardan çekindikleri için derneğe ilgisiz kalıyor, üye olmuyorlar. Derneği açtığımız için bizi rezil ettiniz diyen büyüklerimiz bile var. Oysa çekinilecek hiç bir şey yok. Bizlerde muhacirlerle birlikte mübadele döneminde geldik” dedi.
Olağan Genel Kurul Seçiminde Yönetim Kuruluna: Metin Çakır, Hüseyin Kahyalar, Kemal Pehlivan, Bayram Demirci, Oktay Çınar, Mümin Var ve Mehmet Yücel seçilirken Denetleme Kuruluna ise Coşkun Taştekin, Bayram Zengin ve Evren Çakır seçildi.