Cumhuriyet savcısının tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği 31 kişiden aralarında LÖSEV Başkanı Üstün Ezer, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ile TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz olmak üzere 11 kişi; Nöbetçi Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nce serbest bırakıldı. Şüphelilerin Adliye dışında bekleyen yakınları serbest bırakılmayı alkış ve sloganlarla kutladı. Aralarında çoçuklarında bulunduğu LÖSEV'e üye bir grubun ise ellerinde pankartlarla mahkeme sonucunu beklemeleri dikkat çekti.


Gece geç saatlere kadar devam eden mahkeme sonrası serbest bırakılan alkışlarla arasında bir açıklama yapan LÖSEV Başkanı Üstün Ezer, vakıflarının hiçbir şaibeye karışmadığını söyledi. Kurban bağışlarının artarak devam edeceğini aktaran Ezer, şunları söyledi: "LÖSEV bu soruşturmadan tertemiz çıkmıştır. Hiçbir çamur atılamamıştır. Ne ihaleye fesat karıştırmıştır, ne para yemiştir, ne de usulsüzlük yapmıştır. Kurban eti dağıtmaya devam edecektir. LÖSEV'li çocuklara hayat vermeye devam edecektir. Bizi destekleyen ve yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum."


Konuşmasında haklarında kendilerine sorulmadan yargısız infaz yapıldığı eleştirisini dile getiren Üstün Ezer; "Uğur Dündar'a yakıştıramadım. Konunun düzeltilmesini bekliyoruz. Yasal haklarımızı kullanacağız." dedi.


Mahkemede size ne soruldu? sorusunu üzerine Ezer, "LÖSEV'e yapılmış bir suçlama yok. Sadece kurban etlerinin nasıl dağıtıldığı soruldu. Biz de 5 yıldır dağıttığımız gibi 12 aya bölerek taze et ve et ürünleri eşit bir şekilde dağıttığımızı anlattık. Bundan büyüyerek çıkacağız" şeklinde cevap verdi.


Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu ise mahkeme çıkışında basın mensuplarının sorusu üzerine "Mehmetçik Vakfı'nın böyle bir olayla adının anılması üzüntü verici" dedi.


Serbest kalan şahıslar mutluluklarını kendilerini mahkeme dışında bekleyen yakınları ve sevenleriyle paylaştı./yeni şafak