Ergenekon iddianamesinin eklerinden çıkan belgeler bir dönemin karanlık sayfalarını da aydınlığa çıkartacak gibi görünüyor. Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a, başbakanlığı döneminde yapılan suikast girişimi de bu karanlık sayfalardan biri. Özal suikastının aydınlatılmasına aile olarak destek verdiklerini ve bunu talep ettiklerini belirten Ahmet Özal, “Ergenekon işi ortaya çıkınca, bu iş ciddi araştırılırsa rahmetlinin sukastına kadar gider dedim. Hâlâ da aynı kanaatteyim” dedi.
Ergenekon soruşturmasında işin henüz başında olunduğunu dile getiren eski milletvekili Ahmet Özal, yine de çıkan belgelerin Özal ailesinin kuşkularını artırdığını söyledi.

DOĞUM SANCILARI

Özal, “Bunları doğum sancıları olarak görüyorum. Ergenekon'da dibine kadar gidilirse, Özal suikastı aydınlatılır. Aile olarak bunu bekliyoruz ve talep ediyoruz. Ayrıca aile olarak biz aydınlatılması için her türlü katkıyı veririz ve vermeye de hazırız” diye konuştu. Babasının ölümü ile ilgili de kuşkular bulunduğunu anımsatan Özal, Meclis'in araştırma yapması gerektiğini ifade etti. Özal, milletvekilliği döneminde teklif verdiğini ancak hiçbir işlem yapılmadığını kaydetti.

ARŞİVLERDE BİLGİ VAR

Özal suikastla ilgili olarak ise şunları söyledi: “Rahmetli babam bu suikastı araştırdı ve tahmin ediyorum dibine kadar da indi. Kimlerin yaptırdığını tespit etti. Bir gün, 'baba bu açıklanacak mı?' diye sordum. 'Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomisi çok iyi gidiyor. Yukarıya doğru bir gidiş var. Ahmet benim suikastım Türkiye Cumhuriyeti'nden önemli mi?' cevabını verdi. 'Bu devletin gizli arşivlerinde var' dedi. Bu nedenle suikastı kimlerin gerçekleştirdiğini devlet biliyordur.”

KAÇAKÇILIKLA İLGİLİ

Özal suikastının tetikçi olarak bilinen Kartal Demirağ'ın işi olduğuna inanmadığını belirten Özal, “Ben suikastın kaçakçılıkla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Babam birçok malın ithalini yasak olmaktan çıkardı. Kaçakçının cebine gidecek para milletin cebine gitti. Ayrıca Türki Cumhuriyetler'le ilgili politikasından rahatsız ülkeler de vardı” dedi.

Yenişafak