Marmara Denizi dibinden özel bir firma tarafından Adalar'a kadar döşenen son teknoloji fiber optik kabloların yerini tespit eden sabıkalı dalgıç yüzlerce kilo kabloyu çaldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 7 Eylül 2010 akşamı polisi arayan bir kişi, Ulaş Sarıkaya'nın denize dalarak Adalar'a giden fiber internet kablolarını kestiğini söyledi. İhbarda ayrıca bu kişinin her gün denize dalarak çıkardığı kabloları günde 20-30 bin liraya sattığını, Selçuk Keskin isimli diğer şüphelinin de kendisine yardımcı olduğunu bildirdi.

AĞLARA DOLANMIŞ
İhbar üzerine Kumkapı Balık Hali içerisindeki mendireğin bulunduğu yere gelen polisler, kalın kabloları kayalıklara dizilmiş olarak buldu. Ekipler, "Karakaş" adlı balıkçı teknesinin mendireğin yakınında bulunduğunu tespit etti. Teknenin sahibi Selçuk Keskin ve diğer şüpheli Ulaş Sarıkaya gözaltına alındı. Suçlamayı kabul etmeyen Keskin ve Sarıkaya, kabloları, balık avlarken ağlarının takılması nedeniyle ağır kurtarmak için kestiklerini söyledi.

KESİP KESİP SATTILAR
Ancak yapılan araştırmada, özel bir şirket tarafından Adalar'a döşenen, ancak henüz faaliyete geçmeyen fiber internet kablolarını varlığını öğrenen hırsızlık suçundan sabıkalı Ulaş Sarıkaya'nın tekne sahibi olan diğer şüpheli Selçuk Keskin ile anlaşarak bu suçu işledikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin kablonun yerini kaybetmemek için ucuna işaret koydukları ve zaman zaman gelip çekme yöntemiyle kablodan 100-200'er kilo keserek sattıkları anlaşıldı. Şüpheliler hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava önümüzdeki günlerde görülecek.