Galatasaray Kulübü'nün kasım ayı olağan divan kurulu toplantısı bugün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapıldı.

Divan Kurulu toplantısında konuşan Başkan Adnan Polat, öncelikle son hafta oynanan Benfica ve Fenerbahçe maçlarıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Polat, "Buraya çok daha keyifli, mutlu bir konuşma yapmak için gelmek isterdim. Fenerbahçe'yi yenerek şeytanın bacağını kırmayı hayal ediyorduk, ama olmadı. Hayalkırıklığına uğradık. Ayrıca Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşları bizi sportmence karşıladılar. Çok güzel ağırladılar. Maç anına kadar çok iyi karşılandık. Ancak maç esnasında Fenerbahçeli bir yöneticinin Galatasaraylı yöneticilere dönerek küfür etmesi ortalığı karıştırdı. Bugün kendi sitelerinde 'yapmadım', 'etmedim' dese de Haldun Üstünel benim yanımdayken Fenerbahçeli 5 yönetici telefonla Haldun Üstünel'i arayıp özür dilemişlerdir. Son netice ve durum beni de mutlu etmiyor. Ama geçtiğimiz son 2.5 seneyi düşünürsek, kimse dereyi görmeden paçayı sıvamasın. Galatasaray'ın olduğu ligde kimse ligin patronu olamaz. Üzgünüz, ama demoralize değiliz. O neticeyi orada bırakıp, önümüze bakacağız. Son 10 senede en çok şampiyon olan kulüp biziz. O yüzden sizler de moralinizi bozmayın" ifadesini kullandı.

Aslantepe'deki stat çalışmalarından çok memnun olduklarını da vurgulayan Adnan Polat, "Artık otobandan araçla geçerken stat görülmekte. Stadın yolları ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanı ile görüştük. Stat bittikten sonra da işimiz bitmiyor. Stat işletmeleri ve pazarlamalarıyla ilgili bir komite kurduk. Locaları ve statı işletmek için, stat bittikten sonra stadı kullanmaya başladığımızda da 15 milyon Dolar harcama yapmak zorundayız" diye konuştu.

Polat, futbol takımı olarak yeniden yapılanmayı tamamladıklarını da ifade ederek, "Bundan sonra bir iki transfer dışında transfere gerek olmaz. Bu takım bizi uzun yıllar başarıya götürecektir" dedi.

Bu arada Adnan Polat, içinde bulunulan kriz ortamı nedeniyle artan döviz kuru yüzünden 2008 bütçesi içinde kur farkından dolayı 14 milyon Dolarlık bütçe açığı oluştuğunu ve buna bağlı olarak da 4 milyon Dolar faiz giderlerinin de şu an için arttığını vurguladı. Polat ayrıca, 2008 bütçesi için olağanüstü genel kurula gidilip gidilmemesi yolunda Divan üyelerinden görüş istedi.

Divan Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorusu üzerine Polat, Benfica maçından sonra Meira ve Lincoln'ün gece otele geç dönmelerini şöyle açıkladı:

"Meira, Portekiz'in kendi memleketi olması nedeniyle bir süre evine gitmek istemiş. Lincoln de onunla birlikte gitmek istedi. Türkiye ile Portekiz arasındaki 2 saatlik farktan dolayı geç geldikleri gibi bir ortam oluşmuş. Gerçi bunun Fenerbahçe maçına yansıdığını düşünmüyorum."

DHA