İsmet Sezgin Parkı’nda düzenlenen törene Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sevim Havaoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Özbay, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Başkanı Savaş Arna, ödül alan okulların yetkilileri ve öğrenciler katıldı.


ÖZEL MUZAFFER ANCIN İLKÖĞRETİM OKULU 1. OLDU
Aydın Belediyesi sınırları içinde yer alan okullarda düzenlenen kampanyada Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu birinci olurken,okula masa tenisi takımı hediye edildi. Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Osman Akgöbek konu ile ilgili yaptığı açıklamada birincilikten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, öğrencilerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.
Törende konuşan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Başkanı Savaş Arna Aydın’da 53 okulda toplam 1 ton 640 kilogram atık pil toplandığını belirterek; “Aydın çok iyi miktarda pil topladı. Bu konuda duyarlılık gösteren Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise yaptığı konuşmada, hayatın her alanında pil kullanıldığına işaret etti. Atık pillerin çevre ve insan sağlığı için tehlikeli olduğuna dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, “Pillerdeki zararlı, tehlikeli maddelerin ayrıştırılması şart. 1 adet pil 4 metre küp toprağı, 800 metre kare alanı kirletebiliyor. Belediyemiz ile TAP arasında protokol imzaladık. TAP’a kampanyada gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.