İSKİ’nin yaklaşık 3.5 yılda hayata geçirdiği Altın Boynuz projesi kapsamında Büyükdere Çayırbaşı’ndan alınan deniz suyu, iki hafta önce Kağıthane Deresi üzerinden Haliç’e akıtılmaya başladı.

Suyun pompalanmaya başlamasıyla Kağıthane Deresi’nde balıklar görülmeye başlandı. Derenin üzeri, yüzlerce ölü balıkla kaplandı. Ölü balıklar görevliler tarafından toplanırken, vatandaşlar, suyun temizlenmeye başlamasıyla balıkların görüldüğünü belirterek, ölümlerin fabrika atıklarından kaynaklanmış olabileceğini söylediler. Nevzat Eroğlu adlı bir vatandaş, 3 gün önce suyun renginin beyaza büründüğünü belirterek, “Sabah ağır bir koku ve su yüzeyinde yağımsı bir tabaka vardı. Balıklar büyük ihtimalle kimyasal atıklar nedeniyle öldü. Buradaki fabrikalara önlem alınmalı” dedi.


İSKİ: Numuneler alındı
İSKİ yetkilileri, balık ölümleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Ölen balıklardan ve sudan numuneler aldık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü de gerekli numuneleri aldı ve araştırmasını yapacaktır. Balık ölümlerinin nedenleri de ortaya çıkmış olacak” denildi.