Geçen yıl yaşanan kuraklıktan en fazla etkilenen illerin başında gelen Aydın'da 2008 yılı Mart ve Nisan aylarında etkili olan yağışlar; kuraklık ve su sıkıntısı yaşanması ihtimalini azaltmasının yanında, geçtiğimiz yıllarda görüntüsüyle çevreyi rahatsız eden dere yataklarının da temizlenmesine neden oldu. Aydın Belediyesi'nin girişimleriyle temizlenen ve son yağmurlardan sonra tertemiz suların akmaya başladığı il merkezinin ortasından geçen Tabakhane Deresi'nde, havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar yüzmeye başladı.
Geçtiğimiz yıl kötü kokusu ve zeytin atık suları nedeniyle tamamen siyah renkte akan ve vatandaşların büyük tepkisini çeken Tabakhane Deresi'nde yapılan ıslah çalışmaları sonrası giderilen kötü manzara, şimdi çocuklara yeni bir eğlence yeri oluşturdu. Aydın Belediyesi derede yaptığı ıslah ve gölet çalışmalarından sonra dereden kötü koku ve manzaralar geride kalırken, halen bazı duyarsız kişilerin dereye çöp atmaya devam etmesine engel olunamadı. Bu olumsuz tabloya rağmen geçen yılki görüntüsünden çok uzakta olan dereden, son yağışlarla birlikte temiz sular kayma başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte hafta sonlarında derede suya giren çocuklar hem serinleme fırsatı hem de yeni bir eğlence türü bulmanın mutluluğunu yaşadı.
Dereden bu yıl zeytin sularının akmaması nedeniyle kötü kokuların olmamasına sevinen vatandaşlar; bir taraftan dere ıslah edilmesine sevinirken, diğer taraftan da çocukların derede yüzmeye başlaması nedeniyle endişelenmeye başladı. Çocuklarının kendilerin habersiz olarak Tabakhane Deresi'ne yüzmeye gittiğine değinen vatandaşlar, yetkililerden üzücü kazaların yaşanmaması için gerekli önlemleri almasını istedi.