Türkiye'de spor denince kitlelerin peşinden sürüklendiği, gündemi kökünden değiştiren en çok ilgi duyduğumuz alan olan futbolda pazar günü hayat duracak. Ne ekonomik kriz, ne işsizlik ne de ekmek kavgası...

Gündemi belirleyecek tek konu, Turkcell Süper Lig'de pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi olacak. İş ve sanat dünyasının önemli isimleri de işi gücü bırakıp şimdiden derbiye kilitlendi. Tekstil devi Vakko'nun Başkanı Cem Hakko, parayı yöneten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, SPK Başkanı Vedat Akgiray ve İstanbul Borsası Başkanı Hüseyin Erkan'ın yanı sıra sanat dünyasından ünlü şarkıcılar Sibel Can, Ebru Gündeş, Kayahan'la birlikte Kerem Alışık, Erkan Petekkaya, Demet Şener ve Elif Ece Uzun gibi mesleklerinde tanınan isimler, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için görüşlerini sundu. Hepsinin ortak noktada buluştuğu tek konu ise ezeli rekabetten çok centilmenlik söylemini ağızlarından düşürmemesi oldu. İşte ünlülerin derbilerin derbisi olan Fenerbahçe- Galatasaray maçı için söyledikleri:

CEM HAKKO 1-1 biter
Türkiye'nin tekstil devi olan Vakko'nun Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, dünyanın en önemli derbileri arasında gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasında dostluğun kazanacağına inandığını söyleyerek mücadelenin de 1-1 berabere biteceği tahmininde bulundu.

RİFAT HİSARCIKLIOĞLU 2-1 F.Bahçe
Türkiye'de parayı yöneten isimlerin başında gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iyi bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirtirken derbinin 2-1 Sarı Kanarya'nın üstünlüğüyle sona ereceğini iddia etti.

HÜSEYİN ERKAN İkisi de kaybetsin Beşiktaş kazansın
Türkiye'de para dünyasının önemli isimlerinden İstanbul Borsası Başkanı Hüseyin Erkan, Beşiktaşlı olduğunu ifade ederken, 'İkisinin de puan kaybedeceği bir skor beni mutlu edebilir' diyerek derbiyi büyük bir keyifle izleyeceğinin altını çizdi.

VEDAT AKGİRAY 5-1 Galatasaray kazanır
Derbiyi yorumlayan ünlüler arasında en ilginç değerlendirmeyi Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray yaptı. Sportif anlamda Galatasaray'ın ciddi üstünlüğü olduğunu belirten Akgiray, 'Ben koyu bir Galatasaray taraftarıyım. O yüzden de derbiyi 5-1 kazanırız diye umut ediyorum' diyerek ilginç bir yaklaşımda bulundu.

SİBEL CAN 2-0 Fener alır
Koyu bir Fenerbahçeli olarak bilinen ünlü şarkıcı Sibel Can derbide gülen tarafın kendileri olacağını iddia etti. Özellikle Şükrü Sa-
racoğlu'nda Galatasaray'a karşı büyük bir üstünlüklerinin bulunduğunu vurgulayan Sibel Can, maçı 2-0 kazanacaklarını belirtti.

EBRU GÜNDEŞ Önce centilmenlik
S esi ve yorumuyla Türkiye'nin en sevilen sanatçılarından birisi olan Fenerbahçeliliğiyle tanınan Ebru Gündeş, öncelikle derbinin centilmenlik çerçevesi içinde geçmesini dilerken, 'Tabi ki Fenerbahçe 2-1 kazanır. Ama yeter ki kavga, gürültü olmasın' dedi.

DEMET ŞENER Ünlü basketbolcu İbrahim Kutluay'ın manken olan eşi Demet Şener, Fenerbahçe'nin 2-1 kazanacağını tahmin ettiğini söyledi.

ELİF ECE UZUN Güzel yüzü, düzgün fiziğiyle gönülleri fetheden manken Elif Ece Uzun da Fenerbahçe'nin derbiyi 3-1 kazanacağını iddia etti.

KEREM ALIŞIK Tabii ki Fener
Fenerbahçe taraftarı olarak bilinen tiyatrocu ve film sanatçısı Kerem Alışık, derbiyi kesinlikle kazanacaklarının altını çizerken, 'Kadıköy'de Fenerbahçe'nin suyundan mıdır nedir! Bizim Galatasaray'a üstünlük sağlayacağımızı düşünüyorum' diyerek ilginç bir yaklaşımda bulundu.

ERKAN PETEKKAYA Gönlüm G.Saray'da
Dizi film yıldızı Erkan Petekkaya ise, 'Gönlüm Galatasaray'dan yana. Skor tahmini yapabilseydim loto oynardım. İyi oynayan kazansın' dedi.

KAYAHAN AÇAR Skor 3-1 olur
A şk şarkılarının unutulmaz ismi ve bestekar Kayahan Açar, Galatasaraylı olduğunu ama fanatik olmadığını belitirken, 'Derbinin skorunu 3-1 olarak tahmin ediyorum. Bu kadar da iddialıyım. Ama kimin kazanacağını bilemiyorum' derken Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı kendi sahasında anlaşılmaz bir biçimde psikolojik üstünlüğünün olduğunu vurguladı./akşam